Kervan Kavşağı'nda peyzaj çalışmalarını üstlenerek büyük ve örnek bir hizmete imza atan Düzce'nin tanınmış iş adamlarından Hamit Şerifoğlu'nun, ikinci büyük hizmeti olan Karahacımusa'daki 8 derslikli okulun açılışı bugün yapıldı.


"Eğitime yüzde 100 Destek" projesinde Vali Adnan Yılmaz'ın çağrısına kayıtsız kalamayarak Düzce'de ilk adımı atan Şerifoğlu'nun yaptırdığı Hamit Şerifoğlu ortaokulu 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanarak eğitime kazandırıldı.

 

 


Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte eğitime başlanan okulda bugün açılış heyecanı vardı. Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Hayırsever işadamı Hamit Şerifoğlu, eşi Sadiye Şerifoğlu ve gelinleri Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu katıldı.

 



GÜZEL BİR ÖRNEK OLSUN


Okulun konferans salonunda açılış konuşmasıyla başlayan törende, Vali Ali İhsan Su, Hamit Şerifoğlu ve Ailesine teşekkürlerini iletti, örnek olması dileğinde bulundu.


Vali Su, “Eğitim ülkemiz ve ilimiz için birinci derece vazgeçilmezimiz. O yüzden eğitime yoğunlaşıyoruz. O yüzden ilimizde son 1 yılda 35 eğitim kurumunun ihalesini gerçekleştirdi. Bitenleri hizmete açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz. Onlardan biri de bu okulumuz. Eğitimde daha iyi seviyelere geleceğiz. Geçmişte yüzde 57 olan üniversite giriş oranı son yıllarda yüzde 63’e çıkmıştı. Düzce’de 342 okuldan 18’i prefabrikti. 8’ini bu eğitim döneminde tekrar betonarmeye kavuşturduk. Tüm okullarımız betonarmeye son sitem donatılmış hale geliyor. İnşallah bir çok iş adamımızda bu güzel örnekleri görerek bu tür yatırımları yapmasını arzu ediyoruz.” dedi.

 


KALİFİYE ELEMAN EĞİTİMLE GELİR


İşadamı Hamit Şerifoğlu’nun ise konuşmasında hem eleştiriler vardı hem de önemli nasihatler. Şerifoğlu, kendisi gibi hayır yapanların vatansever olarak adlandırılmasının daha doğru olacağı söyledi ve kalifiye eleman şikayetinde bulunan iş adamları ile sanayicilere seslendi. Şerifoğlu, eğitimdeki başarısızlıkta depremin bahane edilmemesi gerektiğini dile getirdi.


Şerifoğlu, “Bir iş adamına sorsanız en büyük probleminiz nedir diye kalifiye eleman eksikliğini gösterir. Peki sanayici ve iş adamlarımız neden eğitimi göz ardı ediyor anlamış değilim. Kalifiye eleman eğitimle gelir. Ben çok üzgünüm. Her fırsatta Düzce ile gururlanırız. Ama eğitimde Türkiye sıralamasının yüzde 50’lerin altındayız. Düzce deprem gördü diyeceksiniz. Hayır Yalova'da deprem gördü.” ifadesini kullandı.
Şerifoğlu, eğitimde başarıda eğitimcilerin ve öğrencilerin memnun edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Velilere de öğrencileri okula göndermekle kalmamaları her zaman takipçileri olmaları tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Hamit Şerifoğlu ile ailesine öğrenciler tarafından çiçek takdim edilirken, Vali Ali İhsan su eğitime katkılarından ötürü hayırsever işadamına plaket verdi.


Konuşmaların ardından hayırlı uğurlu olsun dilekleri ile açılış kurdelesi kesildi. Ardından Vali Ali İhsan Su ve işadamı Hamit Şerifoğlu, sınıfları gezdi ve öğrencilere hayırsever iş adamını tanıttı.

 


Şerifoğlu da öğrencilerden kendisi gibi iş adamı olmalarını ve eğitim kurumları kazandırmaları noktasında öğrencilerden söz aldı.


Okul açılışı ikramlarla son buldu.

 

 

 

Haber: S. Kaşkır