TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun 3.’sü düzenlediği Bilim Fuarının açılışını öğretmenler, okul müdürü ile birlikte yaptı. Açılışın ardından tek tek öğrencilerin hazırlamış oldukları stantlar gezilerek öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Öğrenciler çalışmalarını heyecanla anlattı.  Fuarı ziyarete gelenler, Proje yürütücüsü Aydın Taşdemir’den fuar ile ilgili bilgiler alarak, böyle faydalı projeler ürettikleri için teşekkürlerini iletti.

TÜBİTAK- 4006 Bilim Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü yaptıklarını belirten Proje yürütücüsü Matematik Öğretmeni Aydın Taşdemir, şu bilgileri verdi:

 “Burada öğrencilerimizin hazırladığı özgün projeler ve araştırmaları sonucunda daha önceden yapılmış çalışmaları buradaki öğrencilerimize görsel olarak ve materyal olarak sergiledikleri çalışmalar var. 50 özgün projenin yanında yaklaşık 50 tanede farklı çalışmalarımız var. Okulumuzda kurulan robot laboratuvarında yaptığımız çalışmalar var, bunların yanı sıra görsel sanatlar atölyemizde öğrencilerimizin yaptığı farklı çalışmalar var. Öğrencilere fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerini gösterdiler. ”

Haber; S. C. AKYÜZ