Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Kalıcı Konutlar’da bulunan Neriman Çilingir Huzurevinde başlatılan ve 9 huzurevi sakininin katıldığı okuryazarlık kursunun açılış törenine katıldı. Dağlı’ya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Turan Şahin de eşlik etti.

Yaşlılara tek tek hatırlarını soran Vali Dağlı, onlardan zamanlarını nasıl geçirdikleri ve oynadığı oyunlar hakkında bilgi aldı.



“Sık sık geleceğim, kitap okuyacağız”
Burada yaptığı konuşmasında okuryazarlık seferberliğinin Neriman Çilingir Huzurevi’nden başladığını kaydeden Dağlı, “Burada 9 büyüğümüz okuma yazma öğrenecek. Bugün başlayacaklar ve inşallah okuma yazmayı en kısa sürede öğrenecekler. Ben de sık sık buraya geleceğim. Hep birlikte kitap okuyacağız” şeklinde konuştu.

İmkanı olmayanların da ayağına gidilecek; yeter ki bildirilsin
Okuryazarlık seferberliği kapsamında her daim yaptığı çağrıyı yineleyen Vali Dağlı şu ifadelerde bulundu:

“ İlimizdeki tüm muhtarlarımızı topladık. İlimizde okuryazarlık seferberliğini anlatıyoruz. Burada okuma yazma bilmeyen yakını olan veya bir köyün ücra bir köşesinde yatalak da olsa kalkamıyor da olsa biz onun evine giderek ona öğreteceğiz. Tüm Düzcelilere duyurmak istiyorum. En yakın okulumuza, camimize veya muhtarlarımıza bildirsinler. Bizimle temas kurdursunlar. Biz onlara okuma yazma öğreteceğiz.”

Haber: M.AYDIN