Cumhuriyet Ortaokulu'nda yaşanan öğretmene darp iddiasına sendikaların tepkisi sürüyor. Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Enver Şahin, ilgilileri göreve çağırdığı açıklamasında, “Gereği yapılacaktır” denilerek olayın unutturulmamasını istedi.
25 Kasım Pazartesi günü Kalıcı Konutlar'da bulunan Cumhuriyet Ortaokulunda yaşanan olayın nasıl meydana geldiğini anlattığı açıklamasında Şahin, şunları kaydetti:

ÖĞRETMENİN ELBİSELERİNİ PARÇALADI

“Saat 11.30 sıralarında, öğretmenler günü programı sırasında gerçekleşen bu olay öğretmen camiasını üzmüştür. Öğrencilerden E.N.G.ve sevgi evlerinde kalmakta olan S.B her zamanki gibi oyun oynamaları sırasında birbirlerini kovalamıştır. Bu kovalamaca sırasında S.B.'nin peşinden koşan E.N.G. düşerek yaralanmıştır. Okul idaresince olaya müdahale edilmiş ve sağlık ekipleri okula çağrılmıştır. Ancak bu sırada düşerek yaralanan E.N.G.'nin polis olan babası Sevgi Evlerinde kalan S.B’yi köşeye sıkıştırarak, tehdit ettiği görevli öğretmen tarafından tespit edilmiştir. Ramazan Ayyıldız adlı öğretmenimiz bu durum karşısında polis memuru olan veliye yaptığının yanlış olduğunu söylemiş, gerekli işlemi ancak okul idaresinin yapacağını belirtmiştir. Öğretmen arkadaşımızın asli işini yapması ve S.B adlı öğrenciyi evladı gibi koruması polis memurunun zoruna gitmiştir. Tartışmayı uzatan ve belindeki silaha güvenen polis memuru öğretmen arkadaşımızı darp ederek elbiselerini parçalamıştır. Olay sonrasında devlet koruması altında olan S.B korkudan fenalık geçirmiştir.”

KENDİNİ POLİS SANAN ŞAHSI NEFRETLE KINIYORUZ

“24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması sırasında, en iyi şekilde görevini yapmakta olan ve yine bir kamu görevlisi olan ‘Tamam hocam, siz bu işi daha iyi bilirsiniz.’ demesi gereken polis memuru tarafından darp edilen meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz.” diyerek açıklamasını sürdüren Şahin, “Ancak kanunların en iyi şekilde uygulanmasını sağlayacak olan fakat belindeki silaha güvenerek ‘Sen ne oluyorsun, sen kendini ne sanıyorsun!’ dercesine öğrencilerin önünde öğretmenimizi darp eden kendini polis sanan şahsı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Ayrıca içişleri bakanlığı tarafından halkın güvenliğini sağlamak, kanunların uygulanmasına yardımcı olmak için ilimize gönderilen, ancak devletin koruması altındaki S.B. adlı öğrenciyi, öğrenci ve öğretmenlerin önünde tehdit ettiği ve fenalaşmasına sebep olduğu için polis görünümlü şahıs hakkında yasal işlem yapılması için Cumhuriyet savcılığını göreve çağırıyoruz. Biz sendika olarak olayın takipcisi olacağımızı ve bu konuyu gerekli mercilere ulaştıracağımızı belirterek, sayın valimizden, emniyet müdüründen ve milli eğitim müdürümüzden gereğinin ivedilikle yapılmasınız istiyoruz. “Gereği yapılacaktır.” diyerek olayın unutturulmasını istemiyoruz,kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER