Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında ve Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çalışmalar yürüten Çilimli Anaokulu, öğrencilerine bu doğrultuda eğitim uyguluyor.

21. yy becerilerine sahip bireyler olmaları, bir grup üyesi olarak yeni bir kimlik geliştirmeleri, grup çalışmalarına katılmaları, sorunları tanıma, çözüm üretme ve tartışma becerisi, karar verme yeteneği geliştirmeleri, tüketim alışkanlıklarını değiştirmeleri, doğal kaynakları koruma bilincine sahip olmaları için pek çok projeye imza atılan anaokulunda, verilen eğitimi meyveleri alınmaya başladı.



Okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko Okullar Programı dâhilinde de çalışmalar yürüten Çilimli Anaokulu’nun, bu alanda gösterdiği başarı ödüllendirildi.

Okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü veren Eko-Okullar Programı’nı 2 yıldır uygulayan Çilimli Anaokulu, Ankara CerModern Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Düzce'de Yeşil Bayrak ödülüne layık görüldü.



Bu alanda ödül kazanan tek devlet kurumu olan okul büyük bir başarı elde etti.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU