Düzce Valiliği tarafından düzenlenen “Annem Varsa, Ben de Varım” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, Hamit Şerifoğlu Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilere kitap dağıtıldı. Lise öğrenimi öncesinde sınava hazırlanan 8.sınıflar etkinliğe dâhil edilmezken, 212 5,6 ve 7.sınıf öğrencisi ile gerçekleştirilen projede 4 kitap okutuldu.



Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak ve kitap okumaya özendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, dereceye girmek isteyen öğrenciler kıyasıya mücadele ederken, boş vakitlerinin tamamını kitap okumaya ayırdıkları öğrenildi.

Velilerin de dâhil olduğu bu projede, gerçekleştirilen sınav ile dereceye giren öğrencilerse ödüllendirilecek.



Amaç: Kitap okumaya özendirmek
Gerçekleştirilen projenin amacına dikkat çeken Okul Müdürü Bahattin Yılmaz,“Öğrencilerimizi kitap okumaya özendirmek, kitap okuma alışkanlıklarını daha fazla geliştirmek amacıyla, daha önce öğretmenler tarafından belirlenen 4 kitabı alarak öğrencilere dağıttık. 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencileri bu kitapları okudular. Bu kitaplardan öğrencileri sınav yapıyoruz. Bu sınav neticesinde, dereceye giren öğrencilerimize bir ödül vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.



“Ellerinden bırakmadılar”
Yılmaz, projenin faydalı olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz bu kitapları hem okulda, hem de evlerinde ellerinden bırakmadılar. Teneffüslerde bu kitapları okudular. Velilerimiz de evlerinde bu okumaya dâhil oldular. Bu projenin gelişmesi ve büyümesine büyük bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.



“O kadar zevkli ki, anlatılmaz”
Okulun 6. Sınıf öğrencilerinden Elif Berrak, “Bunlar etkileyici ve sürükleyici kitaplar. Ondan dolayı okurken hiç sıkıntı çekmedim. Kitap kurken etrafımdakileri görmüyorum. O kadar zevkli ki, anlatılmaz” dedi.

Seçilen kitapları çok beğendiğini vurgulayan Berrak, “Kaç defa okusanız da sizi sıkmayan kitaplar. İçindeki karikatürlerle tarihi anlatması da çok etkileyici, eğer kitap okuma alışkanlığı kazandırılacaksa kitap seçimine çok dikkat edilmelidir.  Bunlar çok güzel seçilmiş kitaplar” ifadelerini kullandı.



“Teneffüslerde bile elimizden düşürmedik”
Hazırladığı konuşmayı paylaşan bir diğer okul öğrencisi Zehra Sude Demirtaş, “Seçilen kitapları teneffüslerde bile elimizden düşürmedik. Ben 7. Sınıftayım. Bu güne kadar elinde kitapla dolaşan arkadaşlarımı görmemiştim. Ödül verilecek olması bizi motive etti. Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasında bu etkinliğin etkili olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ