Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere dağıtılacak kitaplar İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullara ulaştırılırken  6. sınıf öğrencilerinin bu yılki eğitim öğretim sürecinde okuyacakları Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabının 13. sayfasında bulunan bir karikatür tartışmaların fitilini ateşledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun izni ile basılan ders kitaplarından 6. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabının 13. sayfasında bulunan "Karikatürü Yorumlayalım" bölümündeki, karikatürist Selçuk Erdem’in çizdiği karikatürde buz parçası üzerindeki bir kutup ayısı sudaki bir adama pençesini uzatıyor. Konuşma balonunda ise ‘Tut elimi’  yazıyor.



Küresel ısınmaya dikkat çekilmesi ve öğrencilerin karikatür üzerinde düşünerek düşündüklerini de arkadaşlarıyla paylaşması hedeflenen çalışmada kutup ayısının pençesi ile yaptığı uygunsuz hareket eğitim camiasında tepki çekti. Konuyla ilgili çeşitli isimlerden tepki açıklamaları gelirken okullarda ise söz konusu karikatürün bulunduğu 13. sayfanın öğretmenler tarafından yırtılarak tutanakla birlikte imha edildiği öğrenildi.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sayfanın imha edilmesi gerekiyor diye arkadaşlarımıza talimat gönderdik. Bütün il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrencilere dağıtılmak üzere hazır bekletilen kitaplardan Türkçe 6. sınıf kitaplarından sayfa 13’ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimizin eline gitmeyecek" dedi.

Haber; G. TEMEL