Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman 2017-2018 eğitim öğretim yılının son gününde eğitim sistemindeki sorunlara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

“Başarısız olmuştur ve sınıfta kalmıştır”
Eğitim sisteminde birçok yanlış uygulamanın olduğunu dile getiren Şişman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Yine bir karışıklık, hengâme, tutarsızlık içinde bir dönemi daha bitirdiniz. Hiçbir akademik başarısı olmayan çocuklarımız bile bu şartlar altında üstün başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Asıl başarısız olanlar, eğitim uygulamalarını yönetenlerdir. Siyasallaştırılan bir eğitim sistemi ile hapsedilmiş bir eğitim sistemini açık bir şekilde kurban etmekteyiz. Sınav sistemindeki değişiklikler ile olumsuz olabilecek eleştirileri bile göğüslemekten kaçmak için sınav sonuçlarını açıklamayı ve dolayısıyla siz çocuklarımızın hayallerini erteleyen, öteleyen bir eğitim politikası olmaz, olamaz. Nitelikli okul, nitelikli öğrenci anlayışı ile nitelikli okul, nitelikli öğrenci ayrışımı yapanlar, siz kıymetlilerimizi hedefsiz bir yaprak haline getirmekten başka bir şeye yaramayacak, özel okul ve merdiven altı eğitim gibi sistemlere bağımlı hale getirecektir. Kıymetli veliler tüm bu karmaşa içinde karnelerini alan evlatlarımızın en fazla sevgiye ve ilgiyi ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Çocuklarımızın yalnızlık ve karamsarlık içine düşmelerini engellemeliyiz. Kendi başarısızlığını öğretmenlere kesen Milli Eğitim Bakanlığı sınıf tekrarı yapmaya mahkumdur, başarısız olmuştur ve sınıfta kalmıştır.”

“Yanlı ve yanlış uygulamaların altına birlikte imza attınız ve sorumluluktan kaçamazsınız”
Yönetici ve öğretmenlerin mülakatlarının seçimlerden sonra yapılmasına da tepki gösteren Şube Başkanı Şişman, şunları kaydetti:
“Çalışanı köleleştiren kapitalist sistem performans sistemiyle öğretmenleri de çarkına alıp yok etmeye çalışmaktadır. Öğretmen bir makine parçası üretmez. O, insan ruhunu şekillendirir. İlimizde etkili sözde yönetici atama mülakat komisyonlarıyla yetkili bir sözde sendikacı arkadaş, birçok konuda hükümete ve yetkililere serzenişte bulunmuş. Yıllardan beri dile getirdiğimiz sorunların sorumlusu değillermiş gibi cambaza bak diyerek Ali Cengiz oyunlarının bir yenisini eklemektedir. Düne kadar tüm haksız uygulamaların altına imza atanlar, bugün tüm bunların sorumlusu değillermiş gibi sorumluluğu hükümet politikalarına yönlendirmekle kurtulabileceğini zannetmekte, topu taca atmaya çalışmaktadırlar. Biz biliyoruz ki tüm bu yanlı ve yanlış uygulamaların altına birlikte imza attınız ve sorumluluktan kaçamazsınız. Ataması yapılacak yönetici ve öğretmenlerin mülakatlarının seçim sonrasına bırakılması kafalarda soru işareti oluşturmuştur. Yine adam kayırma, yine torpil, yine sarı sandık komisyon üyelerinin bazı şeylerin engellemek istenmesinin bir tezahürüdür.”

Haber: M.AYDIN