Düzce Üniversitesi Konferans Salonu’nda İşaret Dili Eğitimi Semineri verildi. Konferansa Zübeyde Hanım Kız Teknik ve meslek Lisesi’nden 600 öğrenci katıldı. Düzenlenen eğitim seminerini İşaret Dili Eğitmeni Mesut Yazıcı verdi.

İşaret Dili Eğitmeni Mesut Yazıcı, İşaret Dilinin günlük hayatta ne kadar işe yaradığından bahsetti. Sadece engelli insanlarla anlaşmak için lazım olmadığını insanların yüz ifadelerinden de neler hissettiklerini anlamanın işaret dilini öğrenerek kolaylaşacağından bahseden Yazıcı, öğrencilere gelecekleriyle ilgili de tavsiyelerde bulundu.

Yazıcı, “Hayatta ne işi yaparsanız yapın sevdiğiniz yapmaktan hoşlandığınız işi yapın. Başkalarının ne düşündüğü, size nasıl tepkiler verdiği önemli değil diyerek olayı küçük bir hikâyeyle anlattı.
Stand-up havasında geçen konferansta öğrencilerin gülüşmeleri ve zaman zaman seminere katılmalarıyla keyifli anlar yaşandı. Yapılan konferans telefonlarına kaydetmeyi de unutmayan öğrenciler, konferansın çok verimli geçtiğini söyleyerek artık geleceğe daha umutla baktıklarını ifade etti.

MESUT YAZICI KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Uzay Bilimleri bölümü öğrencisi Mesut Yazıcı, sıradışı bir tercümanlık yapıyor. İşitme engelliler için işaret dilinden şarkıları tercüman ediyor. Kendi evinde çekip internette yayınladığı birçok şarkıyla işitme engellileri yepyeni bir şeyle tanıştırdı. İşaret dili tercümeli şarkılar onların dünyasında büyük yankı uyandırdı.