Düzce Konuralp Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Esra Şatır koordinatörlüğünde Ulaşım Rehberi adlı proje ile katıldıkları e-devlet Türkiye Yarışmasında finale kaldı.

 

Otobüs beklemekten sıkılanlara ya da gününün yarısının durak köşelerinde geçirenler için öğrenciler “Ulaşım Rehberi” ile bu sorununuzu ortadan kaldırmayı hedeflemiş. Telefona, tablete indirilen uygulama ile beklenen otobüsün şu an nerede olduğunu, kaç dakika sonra durağa varacağını öğrenmek mümkün.

 

Uygulama ayrıca bir yere nasıl gideceğini, hangi otobüse binmesi gerektiğini bilmeyenlere de kolaylık sağlıyor. “nereden-nereye” gideceğinin bilgilerini girdiğinde; sistem hangi arabaya bineceğini anında söylüyor.

 

Öğrencilerin geliştiği proje ile bulunduğunuz şehirde eczane, hastane, alışveriş merkezi gibi önemli yerler bir tık uzaklıkta.  Finale kalmaya hak kazanan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri,  Final puanının % 20'sini oluşturacak sosyal medya desteği için destek bekliyor.

 

sosyal medya desteği için https://yarisma.turkiye.gov.tr/Yarisma/ulasim-rehberi adresine girilebilir.

Haber; S.KAŞKIR