Düzce Üniversitesi Yüzme Havuzunda eğitim gören otistik öğrenciler, velileriyle birlikte Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu ziyaret etti. OÇEM Müdürü Osman Özcan, yüzme sporunun otistik çocukların gelişimine katkı yapmasından dolayı üniversiteye yüzme kursu için müracaatta bulunduklarını, yüzme havuzunun tahsis edilmesinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.
Özcan "Çocuklarımızın yaz döneminde eğitim ortamından uzak kalması ciddi problemlere sebep oluyor. Onların yaz tatillerini en etkili şekilde değerlendirmek için Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile irtibata geçtik. Yüzme sporunun otistik çocukların gelişimine yaptığı katkıyı bize ifade ettiler. Biz de üniversitemizle resmi yazışmaları yaparak, yüzme kursu için müracaatta bulunduk. Sayın rektörümüze ve yönetim kuruluna huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimize ve velilerimize yüzme havuzunu tahsis ettiler. Yüzme antrenörü konusunda bizi Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne yönlendirdiler. Onlar da sağ olsunlar talebimizi geri çevirmediler. Böylelikle 3 farklı kamu kurumunun ortaklaşa güzel bir çalışma yaptığına şahit olduk. Şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimizi sunuyorum."dedi.
Ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getiren Rektör Şerifoğlu ise, “Böyle etkinliklere üniversite olarak her zaman destek veriyoruz bundan sonrada topluma faydalı böyle projelerde çocuklarımızın ve onların ailelerinin yanındayız” dedi.

Ziyaret, öğrencilerin Rektör Şerifoğlu’na çiçek hediye etmesi ile sona erdi.

Haber; H. İŞCAN