Düzce’de eğitim sorunlarına bir yenisi daha eklendi. Eğitim sisteminin 4+4+4 olması ile birlikte ilk, orta ve liselerin binaları ayrıldı. Halen tam gün eğitime geçilememesi ve artan nüfusa karşın mevcut okul binalarının yetersiz kalması birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Öğrenciler ek binada eğitim görüyor
Düzce şehir merkezinde İsmetpaşa ve Mustafa Kemal Ortaokulları olmak üzere iki ortaokul bulunuyor. Bu iki okul da Düzce’nin en köklü okullarından olması dolayısıyla yoğun bir talep görüyor. Ancak okullar mevcut derslik kapasitesi ile talebi karşılayamıyor. Hatta Mustafa Kemal Ortaokulu’na giden 5-6 ve 7.sınıf öğrencileri mevcut binadaki dersliklerde eğitim görürken 8.sınıf öğrencileri Uzunmustafa İlkokulu bahçesinde bulunan ek binada eğitim alıyor.



Veliler kara kara düşünüyor
Düzce merkezinde binin üzerinde ortaöğretim öğrencisi olmasına karşın bina durumunun yetersiz olması nedeniyle çocukları zor ve sıkıntılı şartlar altında eğitim alan veliler de kara kara düşünüyor.



Öğrenciler karanlıkta okula gidip-geliyor
Düzce’de başlıca sorunlardan bir diğeri ise tekli, yani tam gün eğitime halen geçilememiş olması. Öğrenciler özellikle kış aylarında sabah gün doğmadan ders başı yapıp, gün battıktan yaklaşık 2 saat daha okulda oluyor. Öğrencilerin bu kadar erken saatlerde ders başı yapıp geç saatlerde evlerine dönmeleri ise küçük yaştaki çocuklar için olumsuzluk oluşturuyor.



2019’da tam gün eğitime geçilmesi bekleniyor
Öte yandan öğrencilerin güvenlikleri açısından da sıkıntılı saatlerde okula gidip-gelmek zorunda kalan öğrenciler için 2019 yılı ön görülen tekli eğitim programının belirtilen eğitim-öğretim yılında hayata geçmesi bekleniyor.



Yiğit: “2019-2020 eğitim-öğretim yılında tam gün eğitime geçmeyi hedefliyoruz”
Öte yandan sorunların çözümüne ilişkin görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İsmet Paşa Ortaokulu 24 ve Mustafa Kemal Orta Okulu için ise 32 derslikli olmak üzere yeni yapılacak inşaatları için proje ödeneklerinin çıktığını ve yer çalışmalarının başladığını belirtti. Ayrıca Yiğit, 2019-2020 eğitim programında tam gün eğitime geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Haber: S. ÜNSAL