Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Şafak Duman; 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. Yazılı açıklama yapan Duman, şunları kaydetti:

KIRIK NOTLARDA HEPİMİZİN PAYI VAR 

“Hiç şüphesiz dağıtılan karnelerde öğrenci isimleri yazsa da bu karneler toplum olarak hepimizindir. Öğrenci, öğretmen, idareci, anne-baba, toplum, eğitim sistemi, ders kitapları ve eğitim materyalleri herkesin ve her şeyin karnesidir. Karnelere bu gözle bakılmasının ve dersler çıkarılmasının daha yararlı olacağını düşünüyoruz.” ÖĞ-DER Şube Başkanı Şafak DUMAN ödevlerin kaldırılmasını desteklediklerini söyleyerek şunları ekledi:

ÖDEVİN YERİNİ TABLET ALMASIN

“Tatil ödevi verilmeyecek olmasını destekliyor, doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu ödevden kazanılan zamanın tabletlere bağlanacağı anlamına da gelmemelidir. Bu tatilde öğrencilerimizin çocuk gibi oynamalarını, evlat gibi anne-babalarıyla etkili vakit geçirmelerini, torun gibi dizlerde oturup masal dinlemelerini ümit ediyoruz. Komşu, akraba, dede, nine gibi kelimeleri anlama ve hissetmelerini umuyoruz. Birlikte yapılacak sosyal aktivitelerle tablet, TV, bilgisayara bağlı olmadan da mutlu olunabileceğini görmelerini bekliyoruz. Elbette bu konuda sorumluluk yetişkinlere düşmektedir.Yavrularımızı en çok ihtiyacımız olduğunda yanımızda görmek istiyorsak, arkamızdan kötü sözler yerine hayır dualar almak istiyorsak, ihanetle değil hayırlı hizmetleriyle anılmalarını istiyorsak kısacası ailesine vatanına, milletine ve tüm insanlığa hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorsak başımızı ellerimizin arasına alıp uzun uzun düşünme vaktidir bu tatil.”

“Önce ahlak ve maneviyat” diyerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirten  ÖĞ_DER Düzce Şube Başkanı Duman, ikinci yarıyılın iyiyi kötüden, hakkı batıldan, güzeli çirkinden, hayrı şerden ayırabilen, tarih bilincine sahip, milli duygularla bezenmiş, şuurlu nesillerin yetiştirileceği bir dönem olmasını temenni ederek tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

Haber;S.KAŞKIR