“Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan ve YÖK tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” gerçekleştirildi. Törende, Düzce Üniversitesi “Engelsiz Program Nişanı” ödülünü almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Engelsiz Ufuklar Çalıştayı’na; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç üniversite ve çeşitli kurum temsilcileri ve davetli misafirler katılım gösterdi.

Yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu ve iyi uygulama örneklerinin ortaya konarak geleceğe dönük neler yapılabileceğinin baz alındığı ödül töreninde; Düzce Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü’nde görme engelli öğrenciler için gerçekleştirilen program ve etkinlikler kapsamında, YÖK tarafından “Engelsiz Program Nişanı”na laik görülen 2 üniversiteden birisi olma başarısını gösterdi.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.


Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ