(ÖĞ-DER)  Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şube Başkanı Şafak Duman yarın karne alarak başlayacak sömestr tatili öncesi yazılı bir açıklama yaptı.

Duman, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve müfredat değişikliği arasında 2016-2017 Eğitim Öğretim Döneminin ilk yarısının tamamlandığını söyledi.

Süreçten ders çıkarılması gerektiğini belirten Duman, çıkarılacak birçok dersten eğitim içerikli olanlarını dile getirdi. Duman, “Dini değerlerini doğru bir şekilde bilmeden, sorgulamayıp öğrenmeden, sadece bir kişinin peşine düşüp şuursuzca itaat etmenin, neticede insanı vatan hainliğine kadar götürebileceğini görmemiz ve eğitim sistemimizi buna göre yapılandırmamız gerekiyor. Benim adamım, benim cemaatim anlayışından sıyrılarak, milli bilinç ile hareket etmeyi ve insanlığın kurtuluşu için fikir üreten bir kişi bile olsa dinlemeyi ve fikirler etrafında toplanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Yeni müfredatımıza da milli- manevi- tarihi bilinci, vatan-millet-bayrak sevgisini, kişilerin değil fikirlerin ön plana çıkarılması gerektiğini nakış nakış işlememiz ve nesillerimizi bu anlayışla yetiştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yarın öğrencilerin karne alacağını kaydeden Duman, karnelerin tüm eğitim camiasının karnesi olduğunun bilincinde olunması gerektiğini dile getirerek başarıda en büyük payın öğrencinin ama başarısızlıkta en son suçlanacak kişi öğrenciler olması gerektiğine vurgu yaptı.

Ailelerin tatili birlikte daha çok zaman geçirme fırsatı olarak görmesi gerektiğini paylaşan Duman, tatilde öğrencilere ve ebeveynlerine tatilde kaliteli zaman geçirmeleri için tavsiyelerde bulundu:

1. Ailece akraba, komşu, kabristan, şehitlik, huzurevi vb. ziyaretlerde bulunmak ve bunun önemi üzerine konuşmak.
2. Birlikte camiye gitmek, sinema, tiyatro izlemek, birlikte sportif faaliyetler yapmak. İzlenecek ve yapılacak faaliyetlerin kriterlerini birlikte belirlemek ve seçici olmayı aşılamak.
3. Birlikte kütüphanede kitap okumak, kitap ve yazarlar hakkında araştırma yapmak, kitap satın almak ve evde okumak. Kitap okumayı ailece alışkanlık haline getirmek ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak için 15 gün iyi bir fırsattır.
4. Ebru, hat gibi geleneksel sanatlarımızdan birini araştırmak ve mümkünse uygulamak.
5. Aile içi münazara ile fikirsel, zihinsel, dil gelişimine katkıda bulunmak.
6. Okulda geçen zamanlar ve arkadaşlık ilişkileri üzerine sohbet etmek.
7. Başarısız olunan konuların sebeplerini araştırmak ve birlikte çözüm geliştirmek.
8. Fatura ödemek, sıraya girmek, parkta dolaşmak, hayır kurumlarına bağış yapmak gibi gündelik etkinlikleri birlikte yapmak.
9. Geleceğe yönelik hayaller kurmak. Elbette bu hayaller bireysellik, çıkar ilişkisi, madde üzerine olmamalıdır.
10. Mahallemizden, sokak veya apartmanımızdan birine yardım etmek.
11. Alacağımız gazeteden öğrencimizin yaşına uygun haberler okumak ve üzerinde konuşmak, fikir alışverişi yapmak.
Daha ailece yapılacak bir çok etkinliğimiz olacaktır. Unutmamamız gereken ve önemli olan çocuğumuzun bizimle zaman geçirmeye, aile içi sevgi ortamını yaşamaya hissetmeye ihtiyacı vardır ve bunun maddi karşılığı yoktur.