Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Şafak Duman, 17 Eylül’de başlayacak 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu ve dernek olarak taleplerini sıraladı.

Öğretmeninden öğrencisine, velisinden servis şoförüne, kırtasiyecisinden kantincisine toplumun yüzde 95’ini ilgilendiren 2018-2019 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ederek açıklamasına başlayan Duman, özetle şu görüşlere yer verdi: “Yeni bir bakan ve yeni söylemlerle, yepyeni ümitlerle girdiğimiz bu dönemin eğitimdeki problemlerin çözüm yılı olmasını diliyor, hayal kırıklıkları yaşamak istemiyoruz. “Bilgelik merkezli” ve “alan tecrübesi merkezli” eğitim politikalarına geçilmeli, Türkiye adına özgün bir model geliştirilmelidir. Batıdan aktarma model ve yaklaşımlarla eğitim sorunlarımızı çözmeye çalışmanın, yeni sorunlar getirdiğini artık görmeliyiz.”

Darwin Teorisi ders kitaplarından arındırılmalı”

Eğitimde tespit ettikleri sorunlara yönelik önerilerini ise şöyle sıraladı:

“- Darwin Teorisi’nin ruh ve felsefesi ders kitaplarından arındırılmalıdır.

- Türkiye'de ideolojik bir dayatma olan karma eğitim kaldırılmalıdır ya da tek cinsiyete dayalı eğitim öğretim görmek isteyenlere alternatifler sunulmalı isteğe bağlı hale getirilmelidir.

- Temel Eğitim, Orta Öğretim ayrımı yapılmadan tüm eğitim kurumlarına yeterli miktarda ödenek verilmelidir.

- Meslek liselerine ciddi ve nitelikli yönlendirme yapılmalıdır.

- Öğretmenlere verilmesi vadedilen 3600 ek gösterge en kısa süre içinde uygulamaya konulmalıdır.

- Eğitimciler için kılık kıyafet serbestisi getirilmelidir.

- Nitelikli öğretmen yetiştirmek için Milli Eğitim Akademisi kurulmalıdır.

- Öğrenci servislerinin denetlenmesindeki hassasiyeti önemsiyoruz.

- Okulların fiziki problemlerinin çözülmesinde daha hassas, planlı ve adil olunması gerektiğini, yaz aylarında bu ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini savunuyoruz.”

HABER: C. ÜSTÜNER