Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Düzce’de kutlama mesajlarının yanı sıra sorunlara da dikkat çekiliyor. Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Şafak Duman da yayımladığı mesajda müfredat, okulların fiziki durumu, temizlik hizmetleri, ve sınavlar gibi çözüm bekleyen sıkıntılar olduğunu vurguladı.

“Eğitimin asıl amacı dünya ve ahiret saadetini kazanmaktır”
Mesajına, yeni eğitim öğretim döneminin öğrencilerden velilere, eğitim çalışanlarından servis şoförlerine kadar herkes için hayırlı olması temennisi ile başlayan Duman, şöyle devam etti: “Eğitimin asıl amacı dünya ve ahiret saadetini kazanmaktır. Müfredat, öğretmen, idareci, veli, servis şoförü, okulun-sınıfın fiziki yapısı, ders kitapları vb. bireyin iki cihan saadetini kazanmasına hizmet etmelidir. Bunu başaran toplumlar, medeniyetler kurmaya vakıf olur ve dünyada huzur ve güvenin, adalet ve barışın hakim olmasını sağlar. Bunun aksi ise ifsat çalışmalarıdır ki: ahiret inancından yoksun bir şekilde yalnız bilimsellik, çağdaşlık, akılcılık gibi kelimelerin arkasına sığınarak yapılan toplumu ayrıştırma, tarihini, inancını unutturma- çarpıtma faaliyetleridir.”

“İmanlı, izanlı, salih bireyler olarak yetiştirmek hepimizin en büyük vazifesidir”
Bu noktada toplum olarak tüm kesimlere büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan ÖĞ-DER Düzce Şube Başkanı Şafak Duman, “Yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızı milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını ve milletini seven ve hizmet etmek için birbiriyle yarışan, imanlı, izanlı, salih bireyler olarak yetiştirmek hepimizin en büyük vazifesidir. Bunun için de ilk işimiz, yeni çözüm yollarından önce neleri yitirdiğimizi aramak olmalıdır. Elbette ülkemizde ve ilimizde eğitim konusunda eksiklikler, hatalı uygulamalar vardır. İdareci, öğretmen, müfredat, gençlik sorunları ve beklentileri, okulların fiziki durumu, temizlik hizmetleri, sınavlar gibi ana başlıklarda toplayacağımız eğitim çalışmamızı ve çözüm önerilerimizi ilerleyen günlerde paylaşacağız.”

Haber:C.ÜSTÜNER