Düzce Müze Müdürlüğünün başlatmış olduğu çevre temizliği kampanyasının ilk günü Düzce Merkez ve Çevre İlköğretim Okullarından bir araya gelen 20 öğrenci, Müze Müdürlüğü tarafından hazırlatılan şapka ve tişörtleri giydikten sonra ellerine aldıkları çöp poşetleriyle
Anfi Tiyatro ve çevresinde vatandaşlar tarafından atılan çöpleri topladılar. Tarih kokan Düzce’nin Konuralp beldesindeki Anfi tiyatro ve çevresi gece vatandaşlar tarafından hor kullanılmış ve çevresi tamamen çöplerle kaplanmıştı. Anfi Tiyatronun taşlarına siprey boyalarla yazılan yazılar dikkat çekerken, Müze Müdür Vekili Züleyha Kartal tarafından öğrencilere uyarılarda bulunularak, Tarihimize sahip çıkarak onların yıpratılmasına ve kirletilmesine karşı duyarlı olunmasını istedi. Düzce Konuralp Beldesinde bulunan müzenin Müdür Vekili Züleyha Kartal, Müzeler Haftası nedeniyle öğrencilere tarihimizi anlatmak ve bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek,” Buraların kirletilmesini önlemek, çevreye gelişi güzel çirkin yazılar yazılmasını önlemek amacıyla, çocuklara Tarihimizi ve Kültür mirasımızı anlatarak onların bu konuya duyarlı olmalarını sağlamak istedik. Bu amaçla bir çevre temizliği kampanyası düzenledik. Çocuklar bu kampanya sayesinde önce Müzeyi gezdiler ardından da çevre temizliğine başladılar. Bundan sonraki hedefimiz, bu temizliği yılda bir kez değil her ay bir okulun öğrencileriyle bu uygulamalarımızı gerçekleştirmek istiyoruz.”dedi.
Diğer yandan geçtiğimiz hafta sonu montajına başlanan müzenin güvenlik kameraları faaliyete geçti ve 16 kamerayla müzenin içi ve dışı izlenmeye başlandı.

Haber; H. KAYA