Düzce ticaret meslek lisesinde eğitim ve öğretim gören pazarlama ve perakende alanı öğrencileri 15 günlük yarı yıl tatilini boş geçirmeyecekler.Alanları ile ilgili olarak hazırladıkları hayat sigortaları konusunda bir anket ile yarı yıl tatilinde Düzce’lilerin arasında olacaklar, öğrenciler,önümüzdeki yıl içinde de seçim yapacakları satış elemanlığı ,sigortacılık ve emlak komisyonculuğu bölümleri ile ilgili bilgiler toplayacaklar.

İlk etapta Hayat sigortalarını kendilerine hedef alan öğrenciler tüketiciler üzerinde hayat sigortası bilincini oluşturmak için 10 soruluk bir anket hazırladılar.Kişisel bilgilerden Hayat sigortalarını içeren geniş yelpazeli sorular ile Düzce kamu oyunda bu anket çalışmasını yapacak olan öğrenciler,ikinci yarı yıl ile birlikte anketi değerlendinecekler .Ticaret meslek lisesi öğrencileri anket çalışmalarının genel değerlendirmesini ise ikinci yarı yıl başlangıcında düzenlenecek bir panelde de konu olarak katılımcılara anlatacaklar.

Ticaret meslek lisesi 10. sınıf öğrencileri yarı yıl tatilinde çaldıkları kapılarda anket konusunda Düzce’lilerin kendilerine yardımcı olmalarını bekliyorlar.