2008-2009 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile, eğitim alanında yaşanan farklı sıkıntılar haberlere konu olmuştu. Eğitim alanında yaşanması istenmeyen sıkıntılar bu yıl da ortaya çıktı. Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasına rağmen, kaloriferleri yanmayan Düzce Lisesi'nde ki bu sorun velilerin de tepkisine neden oldu.

Havaların soğuması ve kaloriferlerin soğuk havalarda yanmamasına tepki gösteren veliler, öğrencilerin soğukta öğrenim görmesinden yakınmışlardı. Yaşanan ısınma sorunu yüzünden öğrenciler soğuk sınıflarda eğitim almak zorunda kalırken, bazı sınıflarda elektrikli sobaların yakıldığı, bazılarında ise öğrencilerin soğuk sınıflarda ders yapmak zorunda olduğu duyumları alındı. Isınma sorunun bir an önce çözülmesini isteyen öğrenci ve velilere yetkililerden bugün ısınma sorununun çözüleceği cevabı geldi.

Yapılan cevabın ardından öğleden sonra yapılan çalışmalarla okulun ısınma sistemine kavuştuğu belirtildi. Yaşanan ısınma sorununun ise yapılan doğalgaz çalışması nedeniyle eski kazanın yerinden kaldırılması ve yeni kazanın koyulma çalışmalarının yapılmasından dolayı kaynaklandığı ifade edildi.

Yaşadıkları ısınma sorununu dile getiren öğrenciler ise “Soğuk sınıflarda ders görmek zorunda kalıyoruz. Sonuçta burası Düzce'nin köklü okullarından olan Düzce Lisesi ve bu durum bizim lisemize hiç yakışmıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Aksi takdirde kış aylarında bu soğukta öğrenim görmek zorunda kalıyoruz.” şeklinde konuşmuştu.