Düzce Doğa Okulları Binicilik Parkuru Düzce Üniversitesi Binicilik ve Okçuluk Topluluğunun ilk toplantısına ev sahipliği yaptı. Topluluğa üye öğrenciler, binicilik sporunu yapmak için Düzce Doğa Okullarının Şıralık Mahallesinde bulunan kampüsünde buluştu.

Toplulukta bulunan 30 öğrenci Düzce Üniversitesinde Öğretim Üyesi olan aynı zamanda Düzce Doğa Okullarında Binicilik Parkurunda Antrenörlük yapan Koray Örnek’ten atlar ve binicilik sporu hakkında temel bilgiler aldı.



Örnek, kız ve erkek öğrencilere Temel Biniş Eğitimi verdi. Öğrencilerle birebir ilgilenen Örnek, binicilik sporuna ilgi duyan öğrencilere katkı sağlayarak sporu profesyonel anlamda yapmayı düşünenlere destek olmak istediklerini söyledi.

Sporu parkurda ruhuna uygun yapacaklar
Öğrencilerle buluşmada yaptıkları hakkında bilgiler veren Örnek, “Öğrencilere binicilik sporunun amaçlarını, ekipmanlarını, temel bilgileri basitçe ele alıp burada kısa sürede olsa uygulama şansı bulduk. Her öğrenci sırayla ata binme şansı elde etti.” Dedi.

Düzce Doğa Okullarındaki binicilik parkurunun kendisini her gün yenileyerek profesyonel aşamaya geleceğini kaydeden Örnek, yaz sezonu öncesi yaptığı değerlendirmede, “Kum pist oluşturup çeşitli engellerle konkur sporunun ruhunu yaşatacağız. Bu sene hem öğrencilerimize hem de dışarıdan gelecek katılımcılarımıza ders vereceğiz. Randevu sistemlerinin alt yapısı hazırlık aşamasında alt yapısı oluşturuluyor. En kısa sürede faaliyete geçecek.” diye konuştu.



Sertifika vererek katkı sağlayacağız
Düzce Üniversitesi Binicilik ve Okçuluk Topluluğu Başkanı Serkan Kaplan, bu yıl kurdukları toplulukla Düzce Doğa Okulları ve Binicilik Antrenörü Koray Örnek’in desteğiyle parkuru kullanma şansı bulduklarını dile getirdi.

Toplulukta arkadaşlarının binicilik üzerine eğitim almalarını hedeflediklerini kaydeden Kaplan, “Topluluğumuzun bir diğer alanı olan okçulukla ilgili Düzce’de bir alt yapı yok. Binicilik eğitimlerine parkurda devam edeceğiz. Eğitim almak ve binicilik üzerine kendilerini geliştirmek isteyenlere katkı sağlamayı hedefledik. Sertifika vererek biniciliği profesyonel yapma düşüncesi taşıyanlara katkı sağlamayı istedik.” diye ifade etti.

Topluluğun akademik danışmalığını yapan Düzce Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Osman Kartal, kendilerine binicilik deneyim yaşatma imkanı sağlayan Düzce Doğa Okullarına teşekkür etti. Kartal, Antrenör Koray Örnek sayesinde temel binicilik eğitim aldıklarını aktararak hedeflerini aktardı.



Topluluk üyesi olan bir başka üniversite öğrencisi Mete Çalık, ata sporu olduğu için biniciliği tercih ettiğini ifade ederek doğayla baş başa güzel bir ortamda vakit geçirme şansı bulduklarını söyledi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.