İlköğretim 5, 6, 7. sınıflar ile ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflar için düzenlenen PYBS ise 10 Haziran'da gerçekleştirilecek. SBS, PYBS ve Polis Koleji Sınavı ile ilgili tüm iş ve işlemler e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular yarından itibaren 23 Mart tarihine kadar alınacak.

Öğrencilerin veya velilerinin SBS e-Başvuru Kılavuzu'nda yer alan bankalara öğrencinin TC Kimlik Numarası'nı belirterek 10 lira sınav ücretini yatırmaları başvuru için yeterli olacak.

Başvuru süresi içinde okul müdürlüklerince ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak işlemlerde, fotoğraflı sınav giriş belgesi internetten çıktı alınarak onaylanacak ve öğrenciye teslim edilecek. Öğrenciler, SBS'de e-Okul sisteminde kayıtlı olan zorunlu yabancı dil dersinin testinden sorumlu olacak. İşitme engeli olan öğrencinin yabancı dil sınavına katılmasını isteyen velisinin başvurusu varsa, bu durum e-Okul sistemine işlenecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin aynı zamanda PYBS'ye başvurmaları halinde, PYBS puanı ayrıca hesaplanmayacak, SBS puanından aldıkları puan geçerli olacak.