Düzce Belediyesi şehir içi ulaşımı daha da rahatlatmak amacıyla yüksek yolcu kapasiteli ‘körüklü otobüsleri’ devreye soktu. Merkez-Üniversite, Merkez-Kalıcı Konutlar Bölgesi arasında Sabah ve akşam olmak üzere yolcuların yoğun olduğu saatlerde hatta giren körüklü otobüsler özellikle öğrenci yurtları ile okul güzergahında sefer yapıyor. Yeni otobüslerle ulaşımın büyük oranda rahatladığı üniversitede öğrenciler bu kez durak istiyor. Bu kapsamda uluslararası imza kampanya sitesi Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

“Düzce ve Düzce Üniversitesi'ne, Durak İstiyoruz, Islanmak, Üşümek İstemiyoruz.” Sloganıyla konunun muhatapları Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi rektörü Nigar Demircan Çakar’a ulaşmak için başlatılan imza kampanyasına kısa sürede yüksek katılım olduğu görüldü.

500 imzanın hedeflendiği kampanyada 12 saat geçmeden 300’ü aşkın imza toplandı. Kampanyaya katılan öğrenciler, yaptıkları yorumlarda durakların yetersiz olduğunu belirtirken, bilet fiyatlarının yüksek olduğuna da dikkat çektiler. 

HABER;s.kaşkır