Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan ilköğretim ve ortaöğretim okulları arası Genel Kültür ve Bilgi Yarışmaları başladı. İlköğretim ve Orta Öğretim okulları arası bilgi ve kültür yarışmasının ilk etabı yapıldı. İlköğretim okullarının birinci tur yarışmaları Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda başladı.

Yarışmalara ilimiz il ve ilçelerindeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okulları zorunlu olarak katılacak. İlk etap yarışmaya ise 6 okul katıldı. Gümüşpınar İlköğretim Okulu, Özel Öncü Türk İlköğretim Okulu, Hürriyet İlköğretim Okulu, Musababa İlköğretim Okulu, Gölormanı İlköğretim Okulu ve TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri kıyasıya yarıştı. Yarışmanın başlama butonunu Düzce Valisi Vasip Şahin yaparken Şahin, “Benim gözümde bütün okullarımız başarılı ve birincidir” dedi. Yapılan yarışmada Gölormanı İlköğretim Okulu ve TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bir tura çıkmaya hak kazandı.

İlköğretim Okulları final yarışması 20 Nisan 2011 tarihinde 18 Temmuz Kapalı Spor salonunda yapılacak. Ortaöğretim Okulları arasında yapılacak olan yarışmalar 25 Nisan 2011 tarihinde yine Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans Salonunda başlayacak. Final yarışması 17 Mayıs 2011 tarihinde 18 Temmuz Kapalı Spor salonunda yapılacak.

26799

Haber, R. BAL