Düzce Doğa Okulları'nda seçim heyecanı yaşandı... Doğa'lı öğrenciler, okul başkanını, tıpkı genel seçimlerdeki gibi bir atmosferle seçti. Öğrencilere demokrasi bilincini kazandırmak ve geliştirmek amacıyla okul başkanlık seçimi temsili partilerle yapıldı. Düzce Doğa Okulu’nda her sınıfın temsilcisinin oluşturduğu Güneş ve Doğa partileri seçimi kazanmak için kıyasıya yarıştı. Sınıfları tek tek gezerek yapacakları projeleri anlatan parti üyeleri seçim heyecanını okula astıkları bildiri ve afislerle gösterdi. İlkokul kademesindeki tüm örgencilerin kullandığı oylar gizli oy açık tasnif ilkesi korunarak okul idaresi ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimi tarafından sayıldı. 

Seçimlerin sonucunda kazanan Doğa Partisi adaylarından Nil Arıkan oldu ve Düzce Doğa Okulları'nın yeni okul başkanı oldu. Irmak Şimşek başkan yardımcısı, Ayaz Şener yazman olarak görevlendirilerek tebrik edildi.

Öte yandan okul başkanlık seçimi ile grubu temsil etme, düşünceleri ifade edebilme, okul ve yönetim kararlarında söz sahibi olabilme gibi kişisel motivasyon ve özgüvenin geliştirilmesi hedeflendi.

Ayrıca proje sürecini yöneten Düzce Doğa Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Ayşegül Babat; "Bu seçimlerin demokrasi ilkelerini kavratmanın yanında özgüven ve motivasyon çalışması olduğunu düşünüyorum" dedi.