Daha önce ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmek için oturma eylemi gerçekleştirerek yardım isteyen üniversite öğrencileri bu kez Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’ın makamına çıkarak dilekçe verdi.
Öğrencileri temsilen gelen bir grup öğrenci taşıma sıkıntısı ile ilgili sorunlarını Yusuf Ercan’a aktardı. Öğrenciler adına konuşan Hasan Turgut isimli öğrenci, artan kontenjanların yanında ulaşım araçlarının yetersizliği, sefer sayılanın az oluşu, kart dolum merkezlerinin belli bölgelerde olmayışından şikâyetçi olurken, bu durumun sadece kendilerini değil, sivil vatandaşları da mağdur ettiğini söyledi.
Öğrencilerin sıkıntılarını dinleyen Ercan, bugüne kadar gerçek manada sıkıntılarını dile getirmek için kimsenin gelmediğini söyledi. Ercan “Bize gelip kimse gerçek manada şu sıkıntıları yaşıyoruz diye söylemedi. Geçen haftalarda basından öğrendik. Basına da aynılarını söyledik. Basınla değil de önce bize gelip sıkıntının ne olduğunu tespit edelim daha sonra çözüm noktasında ne yapabiliriz tartışalım. Bugüne kadar böyle bir şey olmadı.” Dedi.
Sorunun çözümü için bütün tarafların bir araya gelerek komisyon oluşturması gerektiğini söyleyen Ercan, “O zaman sorunun çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.Ercan “Ben bir şey söylüyorum öğrenci bir şey söylüyor üniversite bir şey söylüyor. Herkes ayrı bir şey söylüyor. Taraflardan birkaç kişi bir araya gelerek komisyon oluşturalı ve taşımacılık ile ilgili sıkıntıları masaya yatırılmalı. Böyle olunca sorunun çözümsüzlükten çıkarak çözüme kavuşacağına inanıyorum” diye konuştu.

Buraya gelmenin bile bir çözüm olduğunu söyleyen öğrenciler Ercan’a kendilerini dinlediği için teşekkür ederek dilekçelerini teslim etti.

Haber; S. KAŞKIR