2014-2015 eğitim-öğretim yılı tamamlandı. Düzce’de 68 bin öğrenci karne aldı. Peki ‘Eğitim öğretime verilen üç aylık arada neler yapılmalı? Tatil ne anlama geliyor? Öğrencilerin ve ebeveynlerin tatile bakışı nasıl olmalı’ konusunda Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Abdurrahman Kılıç, ailelere ve öğrencilere önemli ipuçları verdi. Karnede öğrencinin aldığı notlarda herkesin payı olduğunu ifade eden Kılıç, sonuçları herkesin değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
Tatilin sürekli aynı şeyi yapmak olmadığını söyleyen Kılıç, tatil sürecine bakışın nasıl olması gerektiğini değerlendirdi. “Tatil kelimesinin kökünde tembellik vardır. Tatile bu anlamda bakarsanız yanarsınız. Hayatın tatili ölünce başlar. Teneffüs, hafta sonu veya yılsonu tatili dediğimizde akla hiçbir şey yapmamak değil de etkinlik değiştirme gelmelidir. Sürekli aynı faaliyeti yapmak tatil olmaz. Zaman içerisinde yapamadıklarını yapma fırsatı olarak görülmelidir. Problemler kimle neyle yaşanmışsa çözümü için onunla uğraşılmalıdır.”

Çocuklarını tatil döneminde farklı alanlara yönlendiren aileler çocuklarının değer kazanmasını istiyorsa onlarını akraba ziyaretlerine yönlendirmeli diyen Kılıç, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti. Kılıç, “Eğitimde değerler eğitimi önemli diye konuşuruz. Değerlerimizi kaybediyoruz deriz. Tatil geldiğinde hadi şuraya spora git buraya sinemaya, tiyatroya git dememiz çocuğumuzun değer kazanacağı hiçbir yere git dememiş oluruz. Değerlerimizi kaybediyoruz diye bir derdi olanlar için söylüyorum. Birisi ben bunları önemsiyorum diyorsa akraba ziyareti, büyüklerin ziyareti, arkadaş ziyareti yapmak çocuklara farklı değerler katar. Belki sizin ona anlatamadığınız hedef koymayı arkadaşınızın çocuğuyla konuşurken orada yakalayacak, belki o sürede onu fark edecek. Tatilde bunlara özellikle önem verilmesi gerekiyor.” dedi.

Haber:Y.SEVER