Çamköy ilköğretim okulu öğrencileri ve öğrenci velileri okulun öğretmeninin başka bir okula tayin edilmesine tepki gösterdiler ve öğretmenimizi geri istiyoruz dediler.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çamköy Muhtarı ve Romanlar Derneği Düzce il başkan yardımcısı İrfan Demirci: " Sabah çocuklarımız okula gitmişler. Okulda Elif hocalarının olmadığını görmüşler. Başka bir okula tayini çıktı bir daha gelmeyecek dedikleri zamanda da öğrenciler bir bir okuldan kaçarak muhtarlığa geldiler. Muhtar konu ile ilgili olarak gerekli kurumlara gittik. Fakat bir sonuç alamadık. Milletvekilimiz Celal Erbay'ı aradık. Öğleden sonra ziyaret edecez dedi. Fakat gelmedi. Toplantılarda bize numaralarını veriyorlar her zaman halka açığız diyorlar ama nafile gelip sorunlarımızı görmüyorlar. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hiç bir hükümetin yapmadığını yaptı ve bize roman açılımı gerçekleştirdi. Başbakanın vekilleri olan Milletvekillerimiz bizim sorunlarımızı dinlemiyor ki. Burada ki öğrenciler ile bir arada olan bir öğretmenin buradan gönderilmesi hiç yakışık almadı. Bu okulda bu sene içerisinde 8 öğretmen değişti. Bu değişiklik niye bu kadar çok oluyor. Öğrencilerimize yapılan bu haksızlığın sonuna kadar arkasında olacağız" şeklinde konuştu.


Romanlar Derneği Düzce İl Başkanı ve Ağa mahallesi Muhtarı Cemil Tanrıver: "Burası bir roman mahallesidir ve bu mahallede bizim derneğimizi etkileyecek bir olay söz konusudur. Bu öğretmen burada geldi. Okula gitmeyen öğrencileri okula tekrar getirdi. Bazı öğrencilere üniforma aldı. Bazı öğrenciler ile sürekli ilgilendi. Öğrencilerin evlerine gidip velileri ile beraber yemek yedi. Burada bir haksızlık olduğunu görüyoruz. Bu öğrencileri okula alabilmek eğitimi görebilmeleri için çabalayan bir öğretmeni bu okuldan almaları bir haksızlık olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. Öğrenciler ve veliler biz öğretmenimizi seviyoruz ve gitmesini istemiyoruz. Eğer geri gönderilmezse okula gitmeyeceğiz dediler.

Haber; H. KAYA