Üniversite sınavına girerek ciddi başarı elde eden Düzceli öğrenciler, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ziyaret etti. Öğrenciler, elde ettikleri başarıyla hem Düzce’yi gururlandırdı hem de önemli üniversitelere girmeye hak kazandı.



“Önümüzdeki yıldan itibaren hedefimizi sürekli yükselteceğiz”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, başarılarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

“Çok güzel başarı elde ettiniz. İnşallah sizden sonraki dönemlerde de sizden sonraki nesil bu başarıyı devam ettirebilir. Baktığımızdan geçen yıla oranla nasıl bir başarı elde ettik bunu rakamlar belli ediyor. Burada bildiğiniz gibi 150 taban puan meselesi var. yerleşmek için 150 taban puan almak gerekiyor. 150 taban puanı alan bu yıl bizim 3 bin 159 öğrencimiz var. Geçen yıl bu rakam 2 bin 325 idi. Bunun haricinde kazanan okulların kalitesinde de ciddi bir artış gerçekleştirdik. Geçen yıl 53 öğrenciyken bu yıl 262 öğrencimiz tıp, eczacılık gibi önemli bölümleri kazandı. Bizim tek amacımız bu başarıyı devam ettirmektir. Başarıya baktığımızda Boğaziçi’ne 5 öğrencimiz, Ortadoğu’ya 4 öğrencimiz, Hacettepe’ye 21 öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi’ne 37 öğrencimiz, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne 9 öğrencimiz ve diğer önemli üniversitelere de önemli sayıda öğrencimiz gitmiş. Velilerimiz de bu başarının hem eziyetini hem de çilesini çekti. Önümüzdeki yıldan itibaren hedefimizi sürekli yükselteceğiz.”

Haber: M. AYDIN