Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Borsa İstanbul Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilgiyi artırmak, öğrencilerinin okullarını tamamlanmalarının ardından istihdam edilebilmesi amacıyla imzalanan protokol törenine Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Orhan Acar, Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, iş adamları Mehmet Saygun ve Şemsi Durdu katıldı.

Dernek Başkanı Acar, protokolle ilgili basın açıklamasında Düzce’de lise çağına gelen öğrenciler ile velilere mesaj iletmek için bir araya geldiklerini söyledi.

20 bine yaklaşan mezun sayısıyla tüm fabrikaların ara personel ihtiyacını çözmektedir
48 yıldır eğitim veren okulun altyapısı, uzman kadrosu ve gelişmiş makina ekipmanlarıyla bölgenin en önemli okulu olduğunu ifade eden Acar, “Avrupa Birliği projelerinde ülkemizin lider okullarından biridir. 8 alan 21 dalda eğitim veren okulumuz 20 bine yaklaşan mezun sayısı ile bölgemizdeki tüm fabrikaların ara personel ihtiyacını çözmektedir. Bölgemizdeki AR-GE birimleri ile protokoller yapılarak sektördeki tüm yeni gelişmeler sürekli takip edilmekte, bu sayede öğretmenlerimiz kendilerini geliştirmektedir” dedi.

İlk 150 öğrencimizin 1 yıllık yemek masraflarını biz karşılamayı taahhüt ediyoruz
Protokol gereği bölgedeki fabrikalar ile okulun mezunlarına teknik personel ve işçi alımlarında öncelik tanınacağını dile getiren Acar, “Bu bağlamda Selim Yirmibeşoğlu’na teşekkür ederiz. "Mesleğini Seç, Hayatta Bir Adım Öne Geç " sloganıyla gençlerimizin bir an önce iş hayatına atılmalarını tavsiye ediyoruz. Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği olarak, okulumuzu tercih edecek ilk 150 öğrencimizin 1 yıllık yemek masraflarını biz karşılamayı taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ve iş adamı Şemsi Durdu da protokolün hem taraflar hem de öğrenciler için faydalı olacağını ifade etti.

Haber:Y.SEVER