Hamit Şerifoğlu Ortaokulu'nda öğrencilerin sosyal, ahlaki ve toplumsal konulara yönelik bakış açılarının geliştirilmesi amacıyla Değerler Eğitimi Konferansları başlatıldı.

Değerler eğitimi çerçevesinde “Her ay 1 etkinlik” düzenlenmesi hedeflenen programların ilki bugün Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in konuşmacılığında gerçekleştirildi. Konferansa davetli konuşmacı İl Müftüsü Emen'in yanı sıra Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Memur-Sen Camii İmam Hatibi Birol Usaç’ın Kuran Tilaveti’yle devam etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ömer Tokgöz, “Değerler Eğitimi Konferansları” hakkında katılımcılara bilgi verdi ve her ay düzenleyecekleri programlara alanında söz sahibi isimlerin katılacağı belirtti.

Değerler eğitimini, değerleri öğretmek için bir girişim olarak tanımlanabileceğini ifade eden Tokgöz; “Değerler eğitimi; toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizi öğrencilerimizi kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalardır.” dedi.

Düzce İl Müftüsü Selami Emen yaptığı peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in hayatından kesitlerle “İslam Dininde Barış ve Hoşgörü”yü değerler eğitimi kapsamında öğrencilere anlattı.