Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimde masrafları azaltmak ve öğrencilerin sınıfta kalmasını zorlaştırmak amacıyla Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişikliğe giderken, yönetmelik hazırlıklarında son aşamaya geldi. Yönetmelik değişikliğinin 13 Haziran 2008’den önce yapılması planlanıyor.

 

Daha önce sorumlu sınıf geçmede azami zayıf ders sayısının 6’ya çıkarılması planlanırken, bu hafta onaylanması beklenen yönetmelikle bu sayının 3 ila 4 arasında olacağı öğrenildi. Öte yandan, üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına, yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınması düşünülürken, bu sayının da 6 ders olması üzerinde duruluyor.

 

 Düzenlemede, alan değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gerek sınavlarda da bazı kolaylaştırmalar yapılıyor. Lise son sınıf öğrencilerine sadece Ağustos ayından fark derslerini verme şansı veren Milli Eğitim Bakanlığı, sınav dönemini Haziran ayına çekecek. Banklık, bu sayede ÖSS’ye girecek öğrencilere de şans tanıyacak

 Son düzeltmeleri yapılan yönetmeliğin 13 Haziran 2008’den önce yasalaşması amaçlanırken, 2008- 2009 eğitim öğretim döneminden itibaren uygulamaya konulacak.