2013-2014 eğitim-öğretim yılının, 24 Ocak Cuma günü başlayan yarıyıl tatili bugün sona erdi. 2 haftalık yarıyıl tatilinden sonra Düzce’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 68 Bin 103 öğrenci ders başı yaptı. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte MEB, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 3 yıldır yürütülen Okul Sütü Programı da başladı. Ülke genelinde resmi, özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT şartlarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.

 

Düzce’de 'Okul Sütü' projesi kapsamında, 205 okulda eğitim gören 25 bin öğrenciye süt dağıtımı yapılacak. Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ile birlikte TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda okul sütlerini dağıttı. Okul müdürü ve öğretmenler eşliğinde sınıfları gezen Vali Su’yu ana sınıfı öğrencileri “Hoş Geldiniz Vali Amca” diyerek karşıladı ve vali amcaları için yaptıkları resimleri hediye etti. 

Öğrencilere Sütün faydalarını soran Vali Su aldığı cevaplardan oldukça memnun kaldı. İlkokul öğrencilerin sınıflarını gezen Vali Su, tatillerini kitap okuyarak geçiren öğrencileri tebrik etti. Kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çeken Vali Su, öğrencilere büyüyünce olmak istediği meslekleri de sormayı ihmal etmedi. 

Minik öğrenciler dağıtılan sütleri afiyetle içerken, Vali Su, sağlıklı nesiller için sütün önemine dikkat çekti.

ARDA UNUTULMADI

METEK TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu öğrencilerinden olan ve ocak ayı sonunda site içerisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 6 yaşındaki Ali Arda Mengütay da unutulmadı. Küçük alinin sırasına çiçek konuldu. Vali Ali İhsan Su, gazetecilerin sınıftan görüntü almasına izin vermedi.