Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında lise tercini yapacak öğrenciler ile Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girerek tercihlerde bulunacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla Düzce merkezde ve bazı ilçelerde belirli noktalarda Tercih Danışmanlık Büroları açıldı. Bugün başlayan tercih süresiyle öğrenciler ve ailelerinin geçtiği yoğun bir temponun ardından, emeklerinin meyvelerini alacağı tercih dönemi başladı.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK OKULLAR
Düzce merkezde TEOG’da öğrencilerin doğru tercih yapabilmelerini sağlamak amacıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde, İsmetpaşa, Azmimilli ve Hürriyet Ortaokullarında bürolar açılırken ilçelerde ise Cumayeri Yatılı Bölge Ortaokulu, Yığılca Orhangazi Yatılı Bölge Ortaokulu ve Kaynaşlı Anadolu Lisesi’nde bürolar açıldı.

YGS ve LYS’de tercih bürolarının açıldığı okullar ise Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Düzce Merkez Anadolu Lisesi, Farabi Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Konuralp Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yığılca Çok Programlı Anadolu Lisesi.
EN DOĞRU OKULUN TERCİH EDİLMESİ HEDEFLENİYOR
Öğrencilerin bütün hayatlarını etkileyecek olan tercih süresince Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezinde oluşturulan Tercih Danışmanlık Büroları 10 gün boyunca hizmet verecek. Rehberlik bürosunda görevli uzman öğretmenler gelen öğrencileri yeni düzenlemeler çerçevesinde en doğru şekilde yönlendiriyor. Sınav başarısına paralel bir yerleştirme başarısının yakalanabilmesi amacıyla veli ve öğrencilerin danışma bürolarına başvurmalarının geleceklerini belirleme adına kendilerinin yararına olacağının önemli olduğu ifade edildi.

Danışma bürolarında okul yüzdeleri, başarı yüzdesi ve puanların yanı sıra öğrencilerin kariyer hedeflerine göre en doğru okulun tercih edilmesi sağlanıyor. Öğrencilerin, geleceklerine yön vermek adına danışmanlık hizmetinin verileceği, ilgi, yetenek ve değerler doğrultusunda gelecek hayatlarında seçmek istedikleri meslekler hakkında bilgilerin verileceği, fikir alışverişlerinin yapılacağı bürolarda komisyonlar oluşturuldu. Öğrenciler tercihlerini 16 Temmuz 2015 tarihine kadar yapılabilecek. Bürolar 11-12 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verecek.

Haber:Y.SEVER