Düzce üniversitesi bu yıl öğrenci kapasitesini arttırdı. Yeni kurulan fakültelere ve yüksekokullara da öğrenciler alındı. Bu yıl ağırlıklı olarak da ikinci öğretim yani akşam okulları devreye sokuldu. Bu güne kadar Üniversitede ikinci öğretim öğrenci sayısı oldukça azdı. Yeni dönemde ise eski hastane binasında ya da üniversitenin Konuralp merkezdeki binasında da ikinci öğretim başlamış bulunuyor.

Ana kampus de gündüzleri 2350, ikinci öğretimde 160, Konuralp binasında da gündüzleri 1000, geceleri 300 ikinci öğretim öğrencisi eğitim görmeye başladı. Gündüz genellikle Düzce belediyesi ve Konuralp belediyesinin araçları özellikle öğrencilerin ağırlıklı olarak ikamet ettikleri kalıcı konutlara öğrenci taşırlarken her iki belediyenin de gece 22.00 ila 22.30 arasında okuldan çıkan öğrencilere servis hizmete bulunmuyor. Konuralp belediyesinin de Düzce Belediyesi’nin de kalıcı konutlara üniversiteden servisleri saat 20.00 civarında bitiyor. Kooperatif araçları da Düzce belediyesi tarafından kalıcı konutlara sokulmayınca, ikinci öğretim öğrencilerinin okul çıkışlarında kalıcı konutlara gidişlerinde problemler yaşanmaya başladı.

Düzce üniversitesi yönetimi 8 Eylül tarihinde Düzce ve Konuralp belediyelerine yazdıkları yazılarda Üniversitelerinde ikinci öğretimin başladığını ve öğrenci taşımaları konusunda tedbir alınması gerektiğini resmi yazı ile belediyelere bildirdiler.

Düzce belediyesi özellikle bölgedeki ulaşımın Konuralp belediyesine ait olduğunu ancak kendilerine talep gelmesi halinde çözüm bulacaklarını belirtiyorlar. Konuralp belediyesi yetkilileri ise kendilerine öğrenci sayısının belirtilmesi ile talepte bulunulması ve öğrenci sayısının fazla olması halinde servis koyabileceklerini belirtiyorlar.

Henüz Düzce Üniversitesi tam olarak derslere başlamadı. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren servislerde ve gecenin 22.00 sinde Konuralp sokaklarında kalan öğrencilere bol bol rastlayıp, Üniversiteden şikâyetleri dinleyeceğiz.

Eğer üniversitemizin gelişmesini ve Düzce’yi seçen öğrencilerin sıkıntı yaşamasını istemiyorsak Düzce ve Konuralp Belediyeleri’nin soruna bir an önce çare bulmaları gerekiyor. Onlar çare bulamıyorlarsa gece 20.00 den sonra kooperatif araçlarının kalıcı konutlara öğrenci taşımasına imkân sağlanması için çalışma yapılması gerekiyor.