Bu öğrenciler sınıflarına gitmek için değil, okullarına ulaşabilmek için “ip gibi” dizildiler! Düzce'de her yağışlı hava sonrası gün yüzüne çıkan altyapı sorunları bu kez öğrencileri mağdur etti.



ÖĞRENCİLERİN SU BİRİKİNTİSİ İLE İMTİHANI!

Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Sokak’ta yer alan İsmetpaşa Ortaokulu'nun öğrencileri, yağmurlu havalarda okul yolunun suyla kapanmasından dolayı yaşadıkları çileden her seferinde üzerlerine düşen payı alıyor. Yağışın etkili olduğu günlerde oluşan derin su birikintisi son yağmurda yine okulun önünü gölete çevirince öğrenciler bin bir güçlükle eğitim yuvalarına girip çıkabildi. Çocukların bu mücadelesi bir veli tarafından fotoğraflanarak haber merkezimize ulaştırıldı. Çocukların, yolun suyla kaplanmayan bölümlerini kullanarak servis araçlarına binmeye ya da evlerinin yolunu tutmaya çalıştığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı. Öğrencilerin ıslanmamak için okulun duvarına yaslanarak tek sıra halinde ilerlemesi “Şehrin göbeğinde öğrencilere eziyet!” dedirtti.  

VELİLER TEPKİLİ: İLGİSİZLİKTEN YAPILMIYOR

Islanmadan geçmeye çalışan öğrencilerin şanslı olanları ise ailelerin yardımıyla suyla mücadelesini kazanarak okuluna ulaşırken, bu durum velilerin büyük tepkisine neden oluyor. Yağışlarla birlikte suyla kapanan yolun ilgisizlikten dolayı yapılmadığını savunan veliler, eleştirilerini sosyal medyada dile getiriyor. Her yağmur ve kar yağışı sonrası aynı manzaranın yaşandığı okul yolu ise yetkililerden yeterli ilgiyi bekliyor.