Okul zilinin çalmasıyla obeziteye karşı getirilen yeni kantin düzenlemesi de başladı. Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının hem sağlıklı beslenme hem de obeziteye karşı ortaklaşa yürüttüğü uygulamada kantinlerde hamburger, hazır meyve suyu, enerji içeceği, asitli içecekler ve kızartma satışı yasaklandı. Kantinlerde ayran, yoğurt, meyve ve taze sıkılmış meyve suyuna yer açıldı. Bu kurallara uymayan kantincinin anlaşması ise fesh ediliyor.

Düzce’deki okulların ise genelgeye uydukları görülüyor. Kantinlere bakıldığında gazlı içeceklerin yerini meyve suları alırken raflardan cips ve yağlı ürünler kaldırılmış.

Kantinciler, Yeni düzenleme ile hamburger, patates, cips ve gazlı içecek satmadıklarını söyleyerek uygulamanın yeni nesiller için çok faydalı olduğunu belirtti. 

Çocukların kendilerine gelerek kola ve cips istedikleri söyleyen kantin işletmecileri, " Kolaya da karşıyız cipse de karşıyız. Yeni nesiller için çok faydalı bir uygulama. Onun yerine çocuklarımıza ayran satıyoruz hem daha sağlıklı hem de gelişimlerine de faydalı.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR