Üniversite yolunda ilk maraton olarak adlandırılan ve yaklaşık 2 milyon adayın katıldığı YGS devam ediyor. Adaylara 160 dakikada 160 soru yöneltildi.Sınav merkezlerinin önünde erken saatlerde toplanmaya başlayan adaylar ve aileleri heyecanla sınav saatini bekledi.


Adaylar içeri alınırken, aileler de onların heyecanını yatıştırmaya çalıştı. Adayların güvenlik kontrolünden geçmesinin ardından, salonlarda görevliler tarafından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları dağıtıldı. Kimlik kontrollerinin ardından sınav saat 10.00’da başladı.

160 dakika sürecek YGS’de adaylara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı sorular yöneltildi. Saat 12.40’ı gösterdiğinde öğrenciler yavaş yavaş sınav salonlarını boşaltmaya başladı.

Soğuk havaya rağmen kapının önünde bekleyen ailelerine koşan öğrenciler, kimisi gülerek kimisi ağlayarak ailelerine sarıldı.
Öğrencilerden aldığımız cevaplarda en çok sayısal bölümde zorlandıkları görüldü.Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C.  kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet  adresinden öğrenebilecek.YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse  LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da  alınacak.


Haber:Y.SEVER