Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi, öğrencileri alanlarında başarılı olan yönetici, işadamı ve girişimcileri öğrencilerle buluşturdu. Öğrenciler okullarında Düzce valisi Ali İhsan Su’yu ağırladı… Vali Su, başarı yolculuğunu tecrübe ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

 

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Vali Su, özgeçmişini anlattı. Su, İşini sevdiğini ve öğrencilere hangi mesleği seçerseniz seçin “severek” yapın önerisinde bulundu.

 

“Her işin temelinde sevgi vardır” diyen Vali Su,” her meslek özel ve önemlidir. İşine önem verin dikkatli olun. Böyle yaparsan işini düzgün yaparsın. Dedi.

 

Kişinin kendisini geliştirmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Su, birlikte çalıştığı insanlara her zaman “ mazeret değil, asıl olan maharet üretmektir” şeklinde öneride bulunduğu belirtti.

 

Başarının anahtarının çalışmak olduğuna dikkat çeken Vali Su, konuşmasını sık sık örnekler vererek sürdürdü.

 

Vali Su, “bir işi yapmamak için değil, yapmak için çaba harcayacaksınız. İşinde başarılı olmak önemli. Buda çalışmaktan geçer. Hayatta hep pozitif bakın. Mutlu olmak için bardağın dolu tarafına bakın. Sahip olduklarınızın kıymetini bilin.” diye konuştu.



Haber: S. KAŞKIR