Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yeni ataması yapılan öğretmenler için düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda da Düzce’de 450 öğretmene eğitim semineri veriliyor.

Daha önce Düzce Anadolu Lisesi Ve Halk Eğitim Merkezinde uygulamalı çevreyi tanıma seminerlerine katılan 65 öğretmen adayı, oryantasyon programında örnek okul seçilen Öncütürk Kolejine ziyarette bulundu.

ÖNCÜTÜRK konferans salonunda Genç öğretmenlere okulu tanıtıcı bilgileri içeren slayt gösterisi sunuldu.

Daha sonra öğretmen adaylarına hitaben konuşan okul müdürü Tacettin Altunyollar, öğretmenlik mesleğinin para düşünülmeden yapılan ender mesleklerden biri olduğunu ifade ederek, genç öğretmenlere meslekleri ile gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Öncütürk okullarının Bilimsel yarışmalarda başarılı dereceler almasını sağlayan Öncütürk Koleji Öğretmenlerinden Mustafa Birdal, bilimsel projelerin merak etmeye teşvik edici olduğunu söyleyerek bilimsel projelerle eğitim daha aktif ve verimli hale geldiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenlere, kabinet sistemi olan sınıflar 10 kişilik gruplar halinde rehber öğretmenler eşliğinde gezdirilirdi. Okulun tanıtılmasının ardından konuklara kokteyl verildi.

Haber; S. KAŞKIR