Milli Eğitim Bakanlığı, 13 bin pozisyona 12 bin 774 sözleşmeli öğretmen ataması yaparken öğretmen atamaları konusunda yeni bir açıklama geldi. Mili Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada Hükumet'in eğitime öncelik verdiği kaydedilerek, bu kapsamda kamunun kullanımı için serbest bırakılan kadroların yüzde 50'den fazlasının, bütçeden de en fazla payın MEB'e ayrıldığı ifade edildi.

Her yıl 35-40 bin öğretmen ataması yapıldığı belirtilen açıklamada her yıl emekli olan öğretmenlerin yerlerinin doldurulması gerektiğine işaret edildi. MEB'de öğretmen ihtiyacının süreklilik gösterdiğini söyleyen Bakanlık şu ifadelere de yer verdi:

''2009 yılında Şubat ayında da Ağustos ayında da öğretmen ataması yapılacak. Çünkü bir taraftan emekli öğretmenlerin yerini doldurmamız gerekiyor. Bir taraftan da okul öncesi eğitim başta olmak üzere eğitimin her alanında okullaşma oranları gittikçe büyüyor. 2009 yılında kaç öğretmen atayacağımız, 2009 yılının sonuna kadar emekli öğretmenlerimizin sayısına ve bize Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının tahsis edeceği kadrolara bağlıdır. Her yıl ocak ayında bu rakamları açıklıyoruz.''

Bugünkü atamalarla birlikte öğretmen sayısının 664 bini bulacağı kaydedilirken Ankara, Niğde, Bartır ve Kırşehir illeri hariç aralarında Düzce'nin de bulunduğu 77 ile atama yapılacağı belirtildi.