Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamasına Tüm öğretmenlerin 24  Kasım öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şube Başkanı Şafak Duman, günümüzde eğitimin değersizleştirilip, öğretmenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı savunarak, sürekli değişen gündemler ve bilgi bombardımanı arasında hiçbir konuyu objektif bir şekilde değerlendirilemediği belirtti.Duman son günlerin tartışma konusu olan dershanelerin kapatılması ve öğrenci evi tartışmalarına da değindi.

 

EĞİTİM SİSTEMİMİZ GDO’LU

 

Dershanelerin eğitime engel olmadığını altını çizen Duman, “Bize göre dershaneler kesinlikle faydalıdır; ancak bir şekilde para bulup dershaneye gidebilenler için faydalıdır. Devlete düşen görev vatandaşları arasında adaleti sağlamak olduğuna göre ya tüm öğrencilerin dershaneye gitmesi sağlanmalı ya da dershaneye ihtiyaç kalmayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Son günlerin bir başka konusu, karma öğrenci evleridir. Eğer gençlerimize İslami eğitim vererek bu durumun inançlarımızla bağdaşmadığını öğretemediysek, ahlak polisliğine soyunmaya da hakkımız yoktur. Suç, polis korkusuyla değil Allah korkusuyla önlenebilir.  Karma eğitim meselesine gelince, konuşmaya bile gerek yoktur. Demokrasiden yana olan herkes, tek bir öğrenci bile ayrı eğitim istese, bu arzusunun yerine getirilmesi gerektiğini kabul edecektir. Son günlerde gündemi meşgul eden bu konularda hangi kararlar alınırsa alınsın, arzu ettiğimiz neticeleri vermeyecektir. Çünkü eğitim sistemimiz GDO’ludur. Yapısında dini, milli, ahlaki değerlerimizle bağdaşmayan yabancı unsurlar barındırmaktadır.” diye konuştu. 

 

 

ÖĞRETMENLERİ RENCİDE EDEN EYLEME SON VERİLMELİ

 

24 Kasım Öğretmenler gününde cilalı sözler duymak yerine taleplerimizin dikkate alınmasını isteyen Duman taleplerini şu şekilde sıraladı:

 

“Öğretmenleri rencide eden, itibarsızlaştıran her türlü söz ve eyleme son verilmelidir. Başöğretmen, uzman öğretmen gibi sınıflandırmalar kaldırılmalıdır. İnsan yetiştirebilirsiniz ama giyinmeyi bilemezsiniz anlamına gelen kılık kıyafet düzenlemeleri, yasakları kaldırılmalıdır. Siyasetçi yetiştirebilirsiniz ama siyaset yapamazsınız yasağı kaldırılmalıdır, isteyen öğretmenler siyasi partilere üye olabilmeli, siyaset yapabilmelidirler. İki ay tatil yapıyorlar yalanına son verilmelidir. Hiçbir öğretmen iki ay tatil yapacak kadar zengin değildir. Öğretmenlik diplomasını almış ama atanmamış öğretmenlerin çilesine son verilmelidir. Dershane ve özel okullarda düşük maaş, fazla mesai ile çalışmak zorunda kalan öğretmenlere çıkış yolu gösterilmelidir. Okullara güvenlik personeli alınarak her yıl basına yansıyan-yansımayan yüzlerce öğretmene yönelik şiddete dur denilmelidir. Öğretmenlerin nöbet görevleri uygulanabilir şekilde düzenlenmelidir. Mevcut durumda öğretmenler, nöbetimde vukuat yaşanmasın diye dua ederek güne başlamaktadırlar. Öğretmenleri küçük düşüren, rencide eden diziler bir an önce yayından kaldırılmalıdır.”

 

Haber: S. KAŞKIR