Düzce'de eğitimde başarının öğretmenlerin mutlu olmasından geçtiği mesajı verildi. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin 2. döneminin başlaması dolayısıyla bir basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim-Sen, eğitimciler olarak beklentilerini sıraladı. Açıklamada öğretmenlerin moralinin yüksek olmasıyla sorunların aşılacağı vurgulandı.   Türk Eğitim-Sen Düzce İl Temsilcisi İsmail Şişman Düzce’de Eğitim Öğretim yine sancılı ve başarısızlığın tartışıldığı bir ortamda başladığını belirterek öğretmenlerin görevlerini başarıyla yapabilmeleri için gereken hususları sıraladı. 


Şişman, “Başta bakanlık olmak üzere tüm taşra teşkilatlarında İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevlerine;  işinin ehli, liyakatli, mevzuata hakim, iletişim becerilerine sahip, liderlik kabiliyeti olan yöneticilerin atanması sorunların çözümüne akılcı bir başlangıç olacaktır. Şube Müdürlüklerine, okul müdürlüklerine ve müdür yardımcılıklarına ise objektif bir değerlendirme yapılarak yazılı sınav kazanmış kişilerden puan üstünlüğüne göre atama yapılması ise bu alanlarda kendini yetiştirmiş tüm öğretmenlere fırsat eşitliği yaratılarak moral ve motivasyon sağlayacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki tüm yönetim kademesinde görev yapanlar tüm personele eşit mesafede durmalı, sendikası, siyasi düşüncesi, hayata bakışı ve dünya görüşü dikkate alınarak farklı uygulamalara gidilmemelidir. Herkesi seven ve kucaklayan bir anlayış hakim kılınmalıdır. Kanun, yönetmelik ve genelgelerin uygulanması noktasında hassas davranılması gerekmektedir. Kurum aklının kaybedilmesi uygulamalardaki yanlışlığı da beraberinde getirmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerin hak kaybına uğramasını önlemeli; öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sağlayacak ortamlar hazırlamalıdır” ifadelerini kullandı.

TÜİK verilerine göre  başarı sıralaması Temel Eğitim ile Orta Öğretim puan ortalamalarına göre 65. Sırada olan Düzce için birileri tarafından 53. , 55. sıralar telaffuz edilmesine yönelik Şişman ‘Başarısızlığı savunur tarzda yapılan açıklamalar Düzce kamuoyunu hiçbir şekilde tatmin etmemiştir.’ Dedi.

Haber:C.ÜSTÜNER