Düzce merkez’de bulunan Rıza Malatyalı İ.Ö.Okulunda sınıf öğretmeni olarak çalışan ve aynı zamanda Eğitim İş Düzce İl Sekreteri olan Hüseyin Arslan, iddiaya göre, 19 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 16.30 civarında, okula gelip görüşmek istediğini ifade eden bir genç tarafından dersten çağırılarak okul koridorunda saldırıya uğradı. Eğitim-İş Düzce İl Başkanı Zeki Bayram bugün düzenlediği basın toplantısıyla öğretmene yapılan saldırıyı kınadı.
Bir öğretmenin okul içerisinde dışarıdan gelen bir şahıs tarafından saldırıya uğradığını belirten Bayram, “ Saldırgan, öğretmenimizin kravatından tutup darp edeceği esnada öğretmenimiz kurtularak sınıfına gitmiştir. Hüseyin öğretmenimiz olayın arkasından polis karakoluna giderek olay hakkında bilgi verip şikâyetçi olmuştur. Aldığımız duyumlara göre saldırgan şahısın son aylarda psikolojik sorunlar yaşadığını öğrendik. Ancak psikolojik sorunları olan biri de olsa, bir öğretmene okul içerisinde dışarıdan gelen bir şahıs saldırmıştır. Olayın önemi buradadır.”dedi.
Bayram, olayın üzerinden 3 gün geçmesine karşın valilik ve il milli eğitim müdürlüğünden her hangi bir girişimde bulunulmamasını da eleştirdi.
3 Gündür İlgilenen Yok

“Saldırıya uğrayan öğretmenimiz Hüseyin Arslan bu okulda 11 yıldır görev yapmaktadır. Düzce’nin en yoksul insanların yaşadığı bölgede ve sorunları en çok olan okullarından olan bu okulda büyük bir özveriyle severek görev yapmaktadır. Ancak bizleri üzen en önemli konulardan birisi de, olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ne Mili Eğitim Müdürlüğünden ne de Valilikten bir yetkili, arayıp sorma, geçmiş olsun deme, olayı kınama, can güvenliğinin sağlanması ile ilgili bir girişimde bulunmamıştır.”diyen Bayram  yetkilileri göreve davet etti.

 

 Bakan  Görevinden İstifa Etmelidir

Okullarda öğretmenlere yapılan saldırıların son yıllarda artış yaşandığına dikkat çeken Bayram, Milli Eğitim Bakanını suçladı.

Bayram, “Yaptığı açıklamalarla öğretmenleri küçük düşüren, onları aşağılayan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer bu olaylardan sorumludur. Öğretmenlerin birinci derece koruyucusu olması gereken kişi, öğretmenleri hedef tahtasına ilk koyan kişi olmuştur. Saldırganlar bu tutumdan cesaret almaktadır. Ayrıca Eğitim Bakanının öğretmene davranış biçimi, sayın valileri ve Eğitim Müdürlerini de etkilemiş görünüyor. Sayın bakan derhal görevinden istifa etmelidir ve öğretmene değer verecek bir bakan gelmelidir.” Diye konuştu.