Yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Düzceli siyasilerde kutlama mesajları yayınladı. Düzce Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu yayınladıkları mesajlarda öğretmenlerin toplum içindeki önem ve değerlerine yer verdiler. Erbay, “ Toplumu inşa etmekte, geleceğe hazırlamakta ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donanımlı kılmada en önemli etken hiç şüphesiz ki öğretmenlerdir. Çocuklarımıza sadece bilgi vermekle kalmayıp onların ruh ve şahsiyetlerini şekillendirmede de en büyük pay öğretmenlere düşmektedir.” derken, Metin Kaşıkoğlu ise, “ çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi yetişmesini, gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek insanlarımızın hayata kazandırılmasını öğretmenlerimize borçluyuz. Düzce İlimiz de eğitim alanında başarılı hizmetlere damgasını vuran tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Vali Bülent Kılınç, “ Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin bilgilendirilmelerini, ilkeli ve erdemli bireyler olmalarını, değişen koşullara uyum sağlayacak biçimde yetişmeleri yönünde öğretmenlerimizin sarf ettikleri çabaları takdirle karşılıyoruz.” diyerek öğretmenler gününü kutladı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in mesajında, “ Öğretmenler sevgi dağıtır, içimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Milli birlik ve Beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.” sözleri yer aldı.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan da “ Hepimizin hayatında unutamadığımız annemiz ve babamızdan sonra gelen kişiler öğretmenlerimiz olmuştur. Öğretmenler Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak için her zaman en önde yer almaktadırlar.” ifadelerini kullandı. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ise 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında öğretmenlerin toplumdaki önemine değinerek, “Temennimiz öğretmenler sayesinde, Türk olduğunun bilincine varmış nesillerle, Büyük Türkiye olma yolunda çalışmaya devam edecek gençlerin yetiştirilmesi ve artmasıdır.” dedi.