Eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

DÜ Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit eğitimde iş birliği protokolü imzaladı.



Düzce Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde iş birliğini geliştirmek, kentteki eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere her türlü bilimsel araştırma çalışmaları kapsamında üniversitenin sahip olduğu kütüphane, araştırma merkezi ve laboratuvarlarından eğitim kurumlarındaki öğrenci ve öğretmenlerin ücretsiz yararlandırılması için protokol imzalandı. 

Protokolde, eğitim programlarının geliştirilmesi, ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi yer alıyor. 



Liseli öğrenciler DÜ'den faydalanacak

Hazırlanan diğer protokol, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi arasında bilimsel ve sosyal iş birliği amacı kapsamında imzalandı. Düzce Fen Lisesi Müdürlüğünce yapılan çalışmada, liselerinin yükseköğretim kurumları ile iş birliklerinin artırılması kapsamında öğrencilerin üniversitelerin araştırma olanaklarından yararlandırılmasının sağlanmasını içeriyor.



Protokol, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan '2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nin en önemli hedeflerinden birini oluşturmayı, bilimsel ve sosyal iş birliğini gerçekleştirmeyi ön plana alıyor.

Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan öğretmenler diplomalarını aldı

Program, Düzce Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğretmenlere tanınan lisansüstü eğitim programı kapsamında imzalanan protokol ile Düzce Üniversitesi Enstitülerinde lisansüstü yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan 37 öğretmen mezun oldu. Öğretmenler diplomalarını Vali Dağlı, Rektör Çakar ve Yiğit’in elinden aldı.







“Ancak sonucunu, meyvesini görmek benim içinde umut verici”
Yaptıkları protokolün meyvelerini almalarının umut verici olduğunu söyleyen Vali Dağlı, öğretmenlerin doktoralarını da tamamlayıp Düzce Üniversitesinde görevli olmaları temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Yaklaşık 23 Temmuz gibi biraz önce imzaladığımız protokol gibi Milli Eğitim Müdürümüzle bir protokol imzalamak suretiyle bu çalışmayı başlatmıştık. Ancak sonucunu, meyvesini görmek benim içinde umut verici. Çünkü başladığımız da Mili Eğitim Müdürümüz, bu iş ne kadar tutar biraz ümitsizlik, karamsarlık ben olur bu iş dedim. Hatta o zamanki İsmet Yılmaz Bakanıma da konuyu arz etmiştim. Ancak sonuçlarını görüyoruz şuan 37 öğretmenimizin diplomalarını almak suretiyle bu çalışmaya başladıklarını görüyoruz. Şuanda 40 civarı öğretmenimizle yüksek lisans çalışmaları devam ediyor. Umarım onlarda en kısa sürede bitirirler. Bakan bey ve Rektör hocamızla konuşmamızda bu arkadaşlarımızdan 100 tanesi yaparsa bundan 40 tanesi doktora yapar en az 10 tane akademik kariyere geçer. Öğretmen olarak kalmaz diye temennimiz ve dileğimiz olmuştu. İnşallah bu temennimizi tekrar ediyoruz. Doktoraya devam edelim ve üniversitede görev yapacak şekilde kendimizi ayarlayalım. Bizim müftülüğümüzle de böyle bir protokol yaptırmıştım ben rektör hocamla beraber onlarında yakın zamanda bitirirler böyle diplomalarını veririz. Ticaret Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgemizdeki tüm çalışanlarımızla da bir protokol yapmıştık onlarında yüksek lisansları devam ediyor, umarım onlarda bitirir.”



Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ