Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kalıcı Konutlar 3. Bölge’de bulunan kuruma ait ormanlık alanda 24 Kasım Öğretmen Günü anısına fidan dikim etkinliği düzenlendi.



“24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” etkinliğine Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğretmen Günü anısına gerçekleştirilen programda, protokol üyeleri ile öğrenciler toprakla buluşturdukları fidanlara can suyunu verdi.



“Öğretmenlerin anısına ilk defa bu sene böyle bir program yaptık”
Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bağcı, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerin anısına ilk defa bu sene böyle bir program yaptık, ağaçları dikiyoruz. Kısa zamanda büyüyecek ve gölgesinde oturma imkanı buluruz. Ülkemizin tamamında buna benzer programların yapıldığını biliyoruz ve her tarafta ağaçlar dikilmeye devam ediyor. 7 ‘den 70 e herkesin önem vermesi gerekiyor. Dikmekten ziyade korumamız da gerekiyor. Önemli bir günde böyle bir faaliyet yapmaktan sevinç ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.



2 bin 300 öğretmen adına bir hatıra ormanı
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de Düzce Orman İşletme Müdürlüğü’ne böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti. Yiğit konuşmasına şöyle devam etti: “Burada öğretmen arkadaşlarımız, öğrenciler ve orman İşletme şefleriyle birlikte çok anlamlı bir etkinlik yapıyoruz. İl merkezinde görev yapan 2 bin 300 öğretmen adına bir hatıra ormanı oluşturduk burada. Temsili olarak tabii burada ağaçlarımızı diktik ama bu ormanda 2 bin 300 tane fidan yer alacak. Biz Orman Bölge Müdürlüğü’ne bize vermiş olduğu destekten dolayı, daha da önemlisi öğretmenlerimize verdiği bu önemden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ormanımızı yaşatacağız. Tekrar tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”  

Haber: H. GÜRSOY