4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle özellikle sınıf öğretmenlerinin norm kadro meselesinin okul müdürlerine bırakılmasının bazı sakıncaları da beraberinde getireceğini belirten Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, “Hizmet puanı düşük olan öğretmenleri eğer okul müdürü istemiyorsa bunu koz olarak kullanabilmektedir. Ayrıca haftalık ders saatleri, hangi derslerin okutulacağı, ilkokulda hangi derslere branş öğretmenlerinin gireceği, seçmeli dersler gibi daha birçok konu hala netleşmemiştir. Eğitim-Bir-Sen olarak bu konuda Milli Eğitim Bakanı ile Düzce’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde öğretmenleri mağdur edecek iş ve işlemlerde bulunulmaması hususunda kararlılığımızı ilettik.”dedi.
Çelebi; eğitim bir sen olarak konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettikleri talepleri şu şekilde sıraladı:
“Hiçbir öğretmenin mağdur olmaması, norm fazla kadrosu durumuna düşürülmemesi birinci prensip olmalı. Bu konuda okul müdürleri kesinlikle intikam duygusu ile hareket etmemeli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sürece olumlu katkı sunmalı. Öğrencilerimizin de kalabalık sınıflarda mağdur olmaması için tüm imkânlar zorlanarak okulun tüm fiziki mekânları değerlendirilerek; mevcut olan bilgisayar sınıfları, veli odaları, rehberlik odaları, kütüphane ve benzeri birimler değerlendirilerek öğrencilerimizin tam zamanlı ders gördüğü sınıflar haline dönüştürülmesine azami gayret gösterilmeli. Norm kadro meselesi bazı okullardaki kalabalık sınıf mevcutlarının düşürülmesi için bir fırsat olarak görülmeli. Bu şekilde 10-12 kişilik sınıfların oluşturulması sağlanmalı, daha kalabalık okullarda sınıf mevcutları yönetmeliğin öngördüğü 30 kişiyi geçmemeli. Tüm mekânlar değerlendirildiği halde yine de yeterli derslik bulunamayan okullarda ikili eğitim yapılmalı.”

 

Haber; S. KAŞKIR