Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, öğretmenlere hitaben yayımladığı “24 Kasım Öğretmenler Günü” mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği 24 Kasım öğretmenler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmenlerimiz, hayatı bize öğreten, bizi hayata hazırlayan en değerli rehberlerimizdir. Öğretmenlerimiz; sevgiyi, saygıyı, bilgiyi, insanlığı, çalışmayı, okumayı, anlamayı, affetmeyi, yardım severliği, vefakârlığı vb. hasletleri bize öğreten, bizi hayatta başarıya, huzura ve mutluluğa taşıyacak olan değerleri bıkmadan, usanmadan hep aynı heyecan ve ümitle bizlere, çocuklarımıza öğreten, anlatan fedakâr kişilerdir. Bu anlamda her başarının altında öğretmenlerin imzası vardır. Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”



“Geleceğimiz onlara emanet”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ay mesajında gelecek neslin öğretmenler sayesinde daha aydınlık olacağına dikkat çekerek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Çocuklarımızın fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan, sahip oldukları ilmi ve irfanı, öğrencilerine aktaran, yetişmekte olan yeni nesillere şekil ve renk veren öğretmenlerimiz; bizler için de büyük önem teşkil etmektedir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakarca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz,  tüm değerli eğiticilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.



“Fikri, vicdanı, irfanı hür, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştiriyorlar”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nün mesajı ise şöyle: “Öğretmenlerimiz, ülkemizin her yerinde görev alarak, gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarla ülkemize; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmektedir. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve onlara vizyon aşılayan kişilerdir. Düzce Üniversitesi olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; bilgiyi, erdemi ve tüm insani değerleri öğreten ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük rol oynayan Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bu kutsal meslek uğruna şehit düşen eğitim neferlerimizi rahmetle anıyoruz.”



 Şahin’den kutlama mesajı
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında; "Geçmişten günümüze yetişen sağlıklı, etkin ve yetkin gençlerimizin mimarları, nitelikli iş gücü yetiştirilmesindeki en önemli rolü alan öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Bununla birlikte Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak son yıllarda geliştirdiğimiz projelerle eğitim camiamıza destekler sağlamaya, gençlerimizin daha iyi eğitim almalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz TOBB İlköğretim Okulu, Mesleki Okullarımıza sağlamış olduğumuz ekipman destekleri ve yeni geliştirdiğimiz projelerimizle ilimizin ve ülkemizin nitelikli eleman eksiğinin kapanması için biz de oda olarak gayret ediyoruz. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, gençlerimizin daha iyi koşullarda eğitim almaları için daha fazla gayret edeceğimizi de beyan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER



Öncü TV Canlı Yayını Artı Yerel Medya farkı ile takip edebilirsiniz.

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv    

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya        

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8