Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, yaptığı açıklamada, son bir hafta içinde, dördü Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ve üçü Elazığ'ın Arıcak ilçesinde olmak üzere toplam 7 öğretmenin terör örgütü tarafından kaçırıldığını, bugüne kadar da 100'ü aşkın öğretmenin katledildiğini belirtti.

Bölücü örgütün okulları basıp, eğitim yuvalarını yakarak eğitim hizmetini sekteye uğratmayı amaçladıklarını bildiren Çakmak, şunları kaydetti:

''Tek amaçları, öğrencilerini ülkesine ve milletine faydalı donanımlı bireyler olarak yetiştirmek olan öğretmenlerimize yönelik bu hain saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hükümetin, kaçırılan meslektaşlarımızın bir an önce yuvalarına ve çok sevdikleri mesleklerine sağlıkla dönmelerini sağlamasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin, toprakları üzerinde bir çapulcu sürüsünün hüküm sürmesine göz yumacak bir cumhuriyet değildir.

Türk devletine kimse kafa tutma cüretini gösteremez. Fakat devletimizi yönetme pozisyonunda olanlar da bu şuurla hareket etmelidir. Çok açıktır ki, bölücü örgütün eğitimcilere ve okullara yönelik saldırısının asıl amacı, çocuklarımızın iyi eğitim almasını, aydınlanmasını ve memleketine sadakatle bağlı vatan evlatları olarak yetişmesini engellemek ve böylece kendi insan kaynağını oluşturmaktır. Öte yandan öğretmen evlerine, kamu binalarına, devletin iş makinalarına saldıran katil sürüsü, kamu hizmetlerine engel olarak, vatandaşlarımız ile devletimiz arasındaki güven ilişkisini de rencide etmeyi hedeflemekte, bu sayede ideolojik propagandasının zeminini oluşturma arzusunu taşımaktadır.''

Haber; H. İŞCAN